Волен изчака протестът да свърши и нападна журналисти (видео)

17 юни 2013 в 01:48 13141 46

Волен Сидеров в предверието на Министерски съвет. Снимка: Сергей Антонов
Волен Сидеров в предверието на Министерски съвет. Снимка: Сергей Антонов

Само минути след като неделният протест в София приключи, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров направи показна акция в центъра на София, разправяйки се с журналисти, протестиращи и полиция.

Придружаван от депутати от "Атака" и симпатизанти, той нападна с обидни думи телевизионен екип на „Канал 3“. В близост до централата на партията на ул. „Раковски“ той нападна журналистите, като ги нарече провокатори. Според Сидеров екипът на телевизията е предвождал шествието до централата на „Атака“, като е по този начин медията е изпълнявала поръчка. Репортерът и операторът на телевизионния канал бяха обградени от здрави момчета, които опитаха да отделят оператора от сценката, така че тя да не бъде заснета.

Минути по-късно групата, предвождана от Сидеров, отиде пред парламента, където също имаше екип на „Канал 3“ и няколко души, останали от протеста. Лидерът на „Атака“ нападна телевизионния екип, като от предвожданата от него група се чуха и предложения бусът на медията да бъде обърнат.

След това групата се премести пред паметника на Цар Освободител, където влезе в конфликт и с останалите от протеста хора. Малко по-късно Сидеров проби загражденията на полицията пред парламента. Той поиска обяснения от полицаите защо не са задържали хулиганите и провокаторите, които нападнали него и атакистите пред централата на партията.

Малко преди да се оттегли от площада част от протестиращите опитаха да проведат разговор с него защо опитва да създаде конфликт, но той продължи само да ги нарича провокатори и хулигани. Сидеров яростно обясняваше, че никой няма право да нарича него и хората му „турци“ и „мекерета“, както скандираха по-рано протестиращи пред централата на партията на ул. „Врабча“ зад Операта в София.

Видеото беше разпространено в социалната мрежа още снощи.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!