Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Река Осъм срина мост в Ловеч

Елица Мартинова 15 юни 2013 в 10:46 3777 0

Мост, Снимка: БГНЕС, Архив
Мост, Снимка: БГНЕС, Архив

Транспортен мост в Ловеч пропадна заради придошлите води на река Осъм. Газоподаването до индустриални обекти бе спряно.

Мостът се е сринал късно вечерта в петък. За щастие при инцидента няма жертви. На мястото веднага са пристигнали кметът на града Минчо Казанджиев и негови екипи. Те са установили, че липсва половин метър от моста.

Съоръжението в индустриалната зона на града и свързва местностите Сенан тепе и Липака. Той е част от пътя, свързваш близки села със Севлиево. Заради инцидента са прекъснати доставките на природен газ и вода.

За прекъсването съобщи "Овергаз Север". Газоподаването към няколко индустриални обекта на ул. "Велико Търново" в Ловеч е било спряно късно вечерта в петък. Аварийните екипи от вчера проверяват състоянието на съоръжението. Разпределителният газопровод не е засегнат и няма изтичане на синьо гориво.

 За да не прекъсва работния процес на обектите в индустриалната зона, те ще бъдат захранвани с трейлери (бутилки) с компресиран природен газ до възстановяване на съоръжението.

 Мястото е затворено за автомобили и пешеходци, а днес ще бъдат поставени метални заграждения и жива охрана.

Вече са начертани обходни маршрути за екипите на „Спешна помощ”, полицията и пожарната.

Местните власти са уведомили Агенция „Пътна инфраструктура” и се очаква нейни служители да посетят мястото в най-скоро време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!