Полицията се готви за бой (обновена)

Александра Маркарян 14 юни 2013 в 16:24 12014 28

Ограждения пред МС Снимка: Сергей Антонов
Ограждения пред МС Снимка: Сергей Антонов

 

Арестански автомобили, десетки полицейски коли и над 100 полицаи се готвят за протеста довечера.

Два часа преди началото му, обявено за 18,30 ч., полицията опаса сградата на Министерския съвет на бул. „Дондуков“ 2 с метални ограждения, видя репортер на OFFNews.

Загражденията и полицейски ленти блокират достъпа до входа на седалището на правителството, както и до стълбите на бившия Партиен дом.

Улиците около сградата на Министерския съвет започнаха да пристигат коли и ванове на полицията и жандармерията. Поне 70-80 са представителите на органите на реда в близост до площада два часа преди обявения начален час. Металните огради бяха преместени на „Дондуков“ 2 от „Дондуков“ 1, където е президентството. Камерите от уличното видеонаблюдение са насочени към изходите на подлезите в района.

Към 16,20 ч. заграждения бяха струпани и в района на Народното събрание. Паметникът на Цар Освободител е ограден с полицейски ленти, а част от паркинга около него е опразнен. До задния вход на парламента имаше две патрулки и двайсетина полицаи.

В този час районът не беше отцепен, но встрани до сградата на парламента бяха струпани метални заграждения.

На "Цариградско шосе" при Орлов мост пък бяха паркирани поне шест арестански автомобила, които се отправиха по посока Народното събрание и Министерския съвет малко след 17 ч. Три от тях паркираха до парламента.

Към 17.30 ч. там вече има над 10 полицейски автомобила освен трите арестантски и много полицаи.

Пред БНБ също е пълно с полицаи и коли на органите на реда - 10 патрулки и 2 буса.

Четири арестантски автомобила и повече от 12 полицейски коли са паркирани близо до Министерски съвет, пред чиято сграда в 18,30 ч. ще се съберат протестиращи, бунтуващи се срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!