Македония: нейните народи и тяхното бъдеще

13 юни 2013 в 16:31 24947 41

Можете да купите книгата директно от офиса на OFFMedia
Можете да купите книгата директно от офиса на OFFMedia

Книгата „Македония: нейните народи и тяхното бъдеще" на Хенри Ноел Брейлсфърд за първи път е публикувана от издателство Метуен през януари 1906 г.

„Тази великолепна книга може и да идва твърде късно, за да формира и обогати обществения дебат за Македония във Великобритания през есента на 1903 г. и след това, но пък се превръща в задължително и незаменимо произведение за бъдещите учени. Не е възможно да се разбере Македония в началото на XXI в. без постоянното позоваване на Брейлсфърд, пише проф. Ричард Крамптън от Оксфордския университет.

В „Македония: нейните народи и тяхното бъдеще" Хенри Ноел Брейлсфърд поставя въпроса: „Сърби или българи са македонците? Македонците днес са българи, понеже свободна и напредничава България знае как да ги привлече. Сърбия не е упражнявала такова неустоимо влияние и вследствие на това сръбската кауза в същинска Македония представлява пренебрежимо слабо и изкуствено движение. То съществува само дотолкова, доколкото постила с пари пътя си и доколкото го насърчават турците“.

Само преди няколко седмици „Македония: нейните народи и тяхното бъдеще" излезе и на български език. Книгата е издание на Институт "България – Македония".

Можете да купите книгата на Хенри Ноел Брейлсфърд директно от офиса на OFFMedia (за повече информация позвънете на 02 / 439 3230) или да я поръчате на e-mail: [email protected] (ще ви я изпратим по Еконт; пратката е за сметка на получателя).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!