Цветанов: Важно е олимпийците ни да са подготвени по синтаксис (видео)

OFFNews 29 май 2013 в 11:14 3349 3

Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов
Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов

Всички знаем кои са кадровиците на новия кабинет - Сергей Станишев с Моника Йосифова, Делян Пеевски и Лютви Местан. Много е важно в спорта да има професор по синтаксис. Това ще помогне на олимпийците ни в следващия олимпийски цикъл. Ще бъдат много добре подготвени по синтаксис.

Това каза от парламентарната трибуна бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който направи своя коментар по структурата на новия кабинет.

Той коментира номинирането  за министър на младежта и спорта на сочената за близка до лидера на ДПС Лютви Местан Мариана Георгиева, която е професор по синтаксис в БАН. 

Според Цветанов правителството на Орешарски е обвързано със задкулисни кръгове. „Няма да можете да излезете от спиралата на противопоставяне и олигархични интереси“, каза Цветанов, като обясни, че в следващите месеци ще стане ясно кой кой е в новото правителство и кой стои зад него.

Цветанов обясни, че преди изборите, като вътрешен министър е бил на среща с главния прокурор, на която дошъл и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той обясни, че това било показателно за стила на работа на новото управление. „Това е силата и стилът, по който решихте изборите за 42 Народно събрание“, каза Цветанов. Според него правителството на Орешарски е съставено в подкрепа на личности, които защитават определени олигархични кръгове. „Може да се покаже профилът на всеки един от тях“, каза още бившият вътрешен министър, като допълни, че ГЕРБ, въпреки всичко, ще бъде конструктивна опозиция.

Цветанов обясни, че след изказването си от трибуната на парламента, очаква да бъде привикан от прокуратурата заради близостта на главния прокурор с новата власт.

В реплика на ексминистъра лидерът на ДПС Лютви Местан попита дали би било добре министър на спорта да бъде покойния Мишо Бирата, „който почина при странни обстоятелства, след едни разговори за търговия с влияние“. „Аз съм бил критичен към вашето управление, но никога не съм ви укорявал за това, че в качеството ви на физкултурник, се грижите за сигурността на страната. За разлика от вас казвам: Да – може да бъде физкултурник, стига да може да управлява, а не да генерира престъпност. Това е принципната разлика. Не всички са гребци и приятели на Пашата, за да работят в министерството на спорта“, допълни Местан.

Цветанов побърза да отговори, като обясни, че се гордее с дипломата си от Националната спортна академия (НСА) и има правна специализация от международни академии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews