Местан към Цветанов: Не съм ви укорявал, че физкултурник се грижи за сигурността на страната (видео)

Деян Спасов 29 май 2013 в 11:18 4347 5

Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС

Никога не съм си позволявам да ви укоря, че като физкултурник се грижите за сигурността на страната. Никога не съм си позволявал да укоря министър-председателя, че един пожарникар може да бъде министър-председател.

Това заяви афектираният лидер на ДПС Лютви Местан след остро изказване на Цветан Цветанов срещу кандидатурата на близката до Местан Мариана Георгиева за министър на спорта.

"Много е важно в спорта да има професор по синтаксис. Това ще помогне на олимпийците ни в следващия олимпийски цикъл. Ще бъдат много добре подготвени по синтаксис", заяви Цветанов.

"И физкултурник може да бъде министър на вътрешните работи, стига да се бори с престъпността, а да не генерира престъпност, каза Лютви Местан. Не всички са приятели на Пашата, за да работят в МВР", отвърна му Местан.

Управлението на калинките остана в историята, допълни той.

„Г-н Цветанов, Мишо Бирата подходящ ли е за министър на спорта. Отишъл си е при странни обстоятелства. Бил съм критичен към вашето управление, но не съм си позволявал да ви укоря, че в качеството си на физкултурник, сте се грижили за сигурността на страната или че пожарникар е министър-председател. Да, може и физкултурник да е министър на вътрешните работи, стига да управлява разумно, а не крадливо”, посочи Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови