Временно класиране след първия ден на офроуд феста в Суходол

OFFNews 24 май 2013 в 21:51 4105 0

Национален офроуд фестивал – Prestigio. Снимка: Сергей Антонов
Национален офроуд фестивал – Prestigio. Снимка: Сергей Антонов

Временно класиране след първия ден на Prestigio Офроуд фестивал оглави екипажът на Радослав Колев и Николай Мурджев.

Двамата водят класацията с 1320 точки. Непосредствено зад тях са Костадин Йорданов и Мартин Манов. В дъното на таблицата са Георги Василев и Георги Баджалов. Резултатите от първия ден можете да видите в прикачената таблица.

Състезанието е само за подготвени траялни машини. Предпазната клетка е задължителна и автомобилите, които не са обезопасени, няма да бъдат допускани до състезанието. Задължителни аксесоари също така са каска, пожарогасител, колани и лебедки. Всички екипажи задължително трябва да носят каски. Водачите ще могат да имат и помощник (навигатор), който да ги насочва през терена.

Не се допуска преминаването на трасето повече от един път на един и същи автомобил и два пъти на участник, единият като пилот и другият като навигатор. 

Навигаторът има право да се движи пеша по трасето и да помага на пилота, както и да управлява автомобила. Пилотът и навигаторът трябва да пресекат стартовата и финалната линия седнали вътре в автомобила със сложени каски и със закопчани предпазни колани.

Участието на лица под 18год. Става след писменото съгласие на техен родител (настойник).

Броят на участниците е ограничен до 30 участника, като такса за участие няма. 

Състезанието е само за високопроходими автомобили с две оси и маса до 3т, оборудвани с предпазни колани, пожарогасител и ролкейдж/предпазна клетка. Състезанието се провежда по затворено трасе с препятствия и екстремни зони.

Ако съдиите имат съмнение, че някой от участниците е употребил алкохол или упойващи вещества, състезателите ще бъдат проверявани с полеви тест. 

Според правилата: 

Точки се прибавят за преминаване на стартовата линия (100 т), преминаване на финалната линия (200 т.), преминаване през екстремна зона, като на входа на зоната ще бъде обозначено колко точки носи, при преминаване на половината от екстремна зона (джипът с цялата си дължина преминал след флага маркиращ средата на зоната) - на екипажа се начисляват половината от полагащите се за съответната зона точки, зона премината без помощни средства - точките които носи се удвояват.

Точки се отнемат за използване на лебедка без успокоител на въжето (60 т.), при използване на лебедка, ако въжето пресича лентата, ограждаща трасето: не се зачитат точките за премината екстремна зона, за съборено колче (10т.), настъпване (скъсване) на лента (6 т.), време за преминаване на цялото трасе (6т./мин., 1т/10 сек.).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови