Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

В Суходол стартира първият Национален офроуд фестивал (на живо)

Юлиан Христов 24 май 2013 в 07:00 5796 5

Национален офроуд фестивал – Prestigio. Снимка: Сергей Антонов
Национален офроуд фестивал – Prestigio. Снимка: Сергей Антонов

В столичния кв. „Суходол“ в петък стартира първото издание на Prestigio Национален офроуд фестивал. Официалното откриване на събитието е в 9.00 часа, когато ще бъде даден стар на гвоздея в програмата -

Траял Суходол. Повече от 30 екипажа ще мерят сили по специално изградено трасе с различни по трудност препятствия  а голямата награда ще бъде парична награда – според организаторите такава награда не е давана в българско офроуд състезание.

Освен паричните награди има и много предметни награди, които ще бъдат раздавани в други състезания.

Програмата за събота предвижда Ретро авто шоу от 10.30 часа, старт на първия манш от състезанието с АТВ, старт на 24-часова обиколка на София, дамско състезание за любителките на адреналина, състезание по майсторско шофиране за наградите на Great Wall.

Предвидени са и много развлекателни събития, като първата вечер гвоздеят на програмата ще бъдат D2.

Повече от 30 000 души се очаква да се съберат на първия Национален офроуд фестивал у нас, който стартира на 24 май в столичния квартал Суходол. Организатори на събитието са форумът OFFRoad - Bulgaria и Столична община.

"Общо са шест състезания - за професионалисти, за любители. Ще има конкурси и забавни игри за самите посетители, като общо наградите са над сто. Нашата идея е този фестивал да не е само офроуд, а това да е прекрасен повод за гостите да изкарат три прекрасни дни на чист въздух, с музика, добро настроение, екшън, адреналин", обясни Мартин Христов.

За всички гости е изграден къмпинг с необходимата инфраструктура, като достъпът навсякъде е безплатен. Предвидени са места за павилиони за храна и химически тоалетни. Фестивалът ще се проведе на площ повече от 200 декара, като земята основно е общинска. В тази територия попадат и частни имоти, които са предоставени безвъзмездно за трите дни на състезанието.

Състезанията ще бъдат предавани от OFFNews на живо със съдействието на организаторите на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!