Терористи заклаха военен пред десетки свидетели в Лондон (видео 18+)

Николаос Цитиридис 23 май 2013 в 07:41 25162 34

Терористи заклаха военен в Лондон
Терористи заклаха военен в Лондон

Терористи заклаха военен с кухненски нож в югоизточната част на Лондон пред очите на десетки цивилни свидетели.

Бруталното убийство е станало в района Улуич, в близост до казарма и до начално училище, малко преди 17 ч местно време в сряда.

Свидетели твърдят, че двамата мъже първо са бутнали военния с автомобил, след което са излезли от превозното средство и са започнали да го пробождат с ножове.

Убитият е бил на тротоара, бутнат с колата на двамата убийци, а после окървавеното тяло е завлечено по средата на улицата.

Според експерти двамата чернокожи мъже, извършили престъплението, са с ислямска религия и е възможно да са нигерийци или сомалийци.

Заподозрените са простреляни от полицията, но не са загинали, съобщават британските медии. В момента двамата мъже са арестувани.

Според първоначална информация двамата мъже са крещяли "Аллах Акбар" ("Бог е велик"), докато са тичали към жертвата.

След атаката двамата терористи са направили видео клип, в който единият от тях казва, че "иска да започне война в Лондон тази вечер". С окървавени ръце и с ножове в тях, единият от убийците говорите пред камерата, като дори се извинява с думите: 

“Извинявам се, че жените трябва да видят това днес. Но в нашата земя, нашите жени виждат същото. Ние, хората никога няма да сме в безопасност. Премахнете си правителството, тях не ги е грижа за вас!”

"Вие никога няма да бъдете в безопасност. Око за око, зъб за зъб", казват още във видеото.

"Мислите, че политиците ви са застрашени? Не, вие сте застрашени, обикновени хора като вас и вашите деца.

Двамата мъже не са побегнали. Те са изчакали полицията, но когато тя пристигнала, мъжете насочили ръждясал пистолет и ножове към органите на реда. В този момент започнала престрелка, при която и двамата убийци са ранени.

Премиерът на Великобритания Джеймс Камерън определил атаката като терористична. Той прекъсна визитата си във Франция и свика незабавно антикризисния щаб „Кобра”, който заседава само по въпроси от националната сигурност.

От заснетите кадр се вижда, че двамата убийци са чернокожи, но още не е обявена националността им. Според специалисти по лингвистика акцентът им е вероятно нигерийски или сомалийски.

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!