Пеевски избухна срещу Цветанов: Имайте срам!

OFFNews 22 май 2013 в 12:34 8783 18

Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Изборът на временна парламентарна правна комисия предизвика неочакван скандал в пленарната зала между един от най-мълчаливите депутати Делян Пеевски (ДПС) и Цветан Цветанов (ГЕРБ).

 "Г-н Цветанов, как ще говорите за комисии? Имате ли срам да говорите? Първо ще дадете обяснение за СРС-ата и подслушванията. Вие уведомихте ли комисиите за това? Имайте срам, имайте срам!”, избухна Пеевски срещу бившия вътрешен министър.

Повод за думите му стана изказване на Цветанов, с което той призова временната комисия за изработване на правилник за работата на 42-рото Народно събрание да бъде създадена на квотен принцип, респ. ПГ на ГЕРБ да има най-много представители в нея.

В отговор на нападките на Пеевски Цветанов взе думата и заяви, че за незаконните подслушвания нищо не било доказано. Цветанов каза още, че бил гледал в YouTube видео от предизборната кампания на Пеевски, в което той пита избирателите: „Страхува ли ви ГЕРБ?"

"Мога да ви кажа, че ние не се страхуваме от вас, защото ние сме принципни", обърна се към колегата си от ДПС Цветанов.

Бившият вътрешен министър се обърна и към Корнелия Нинова и Мая Манолова от БСП, като ги попита спомнят ли си за аферите с "Фронтиер" и "Р. Овч."?

В крайна сметка с гласовете на БСП, ДПС и "Атака" в залата бе гласувано местата във временната правна комисия да бъдат разпределени поравно между 4-те парламентарни групи. В знак на протест ПГ на ГЕРБ обаче отказа да излъчи представители в комисията. Така в нея ще влязат депутати само от другите три представени в парламента партии: Младен Червеняков и Янаки Стоилов (КБ), Христо Бисеров, Хамид Хамид и Камен Костадинов (ДПС) и Явор Нотев, Павел Шопов и Петър Петров ("Атака").

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!