Сидеров към ГЕРБ: Тепърва ще опознаете страданието! (видео)

Мая Младенова 21 май 2013 в 11:25 9195 38

Лидерът на Атака Волен Сидеров: Снимка: БГНЕС
Лидерът на Атака Волен Сидеров: Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" няма да подкрепи никакво правителство в този състав на този парламент.

Това категорично заяви лидерът на националистите Волен Сидеров при първото си изказване от парламентарната трибуна на новото 42-ро Народно събрание, което бе конституирано днес. Сидеров изнесе бурно и емоционално слово с много нападки към останалите три политически сили в залата. Още в първите няколко секунди той изстреля репликата "Тепърва ще опознаете страданието" по адрес на ГЕРБ.

В този момент председателстващият тържественото заседание Стефан Данаилов буквално се хвана за главата.

Още през 2005 г. казах, че българският национализъм е незаобиколим фактор в политиката. Призовавам ръководството на ГЕРБ да не спекулира с това, започна речта си Сидеров.

"Престанете с глупостите, спекулациите и интригите си. Достатъчно купувахте депутати, мамихте, крадяхте и рекетирахте бизнеса", обърна се той към представителите на ГЕРБ.

Служебният министър и кабинетът му ще станат обект на прокуратурата, закани се председателят на "Атака".

ГЕРБ абдикира, великото ръководство на ГЕРБ избяга от отговорност, каза още той за оставката на предишния кабинет.

Съглашателство между дясната и лявата част на залата няма да подкрепя. Няма да подкрепя нито Орешарски, нито Бадемов, нито Лешников, извика Сидеров. Той добави, че "Атака" няма да застане зад нито едно предложение за кабинет, премиер и председател на парламента. Партията му няма да излъчи и свой кандидат за заместник-председател на НС.

Ще опознаете страданието, ще боли, усмивките ви лека-п0лека ще замръзват, особено когато ще пишете показания за управлението си - продължиха предизвикателните реплики на Волен Сидеров.

Атакистът се обърна безцеремонно и към посланиците, присъстващи на церемонията и им обясни, че половин милион българи живеят със 73 евро месечно.

"Недейте да идвате тука с надути бузи и да диктувате как се прави демокрация от Брюксел. Елате да видите как живее българският народ", подвикна към дипломатите Сидеров.

Той заяви, че в най-спешен порядък парламентът трябва да приеме мерки за намаляване на цените на тока, вдигане на пенсиите, доходите, майчинството.

"Желая ви здраве и покаяние! Да живее България!" - завърши словото си лидерът на националистите.

След изказването Лютви Местан обяви, че "всеки има прави на своите емоционални изстъпления", но призова Сидеров да не нарича ДПС противоконституционна партия. Председателстващият заседанието Стефан Данаилов пък прикани колегите си да покажат, че са умни хора с добри сърца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!