НСО подсили охраната на Цацаров

Юлиан Христов 16 май 2013 в 11:16 4474 8

Сотир Цацаров Снимка: Сергей Антонов
Сотир Цацаров Снимка: Сергей Антонов

Главният прокурор Сотир Цацаров е със засилена охрана от Националната служба за охрана (НСО).

Подсилването на охраната идва часове след безпрецедентната пресконференция в прокуратурата по случая с бюлетините от Костинброд.

Цацаров се вози в брониран "Мерцедес", придружаван от пилотен джип. Доскоро Цацаров имаше охрана само от един гард. От днес те вече са четирима.

Подобна охрана досега имаше единствено Никола Филчев.

Преди дни Сотир Цацаров обяви, че ще поиска имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Вчера на извънредна пресконференция той каза, че от страна на правителството контролът върху отпечатването на бюлетините за предсрочните парламентарни избори е бил нулев.

Днес Висшият съдебен съвет (ВСС) обсъжда декларация заради квалификациите срещу прокуратурата, отправени от ГЕРБ. "Недопустими са твърденията, че прокуратурата е икономически и олигархически обвързана", се казва в текста на декларацията. Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев призова колегите си от ВСС да приеме декларацията и че днес е много по-лесно един такъв документ да бъде приет, отколкото преди няколко месеца. 

Днес ВСС определи прокурор Евгени Диков от Върховната касационна прокуратура  (ВКП) да бъде изпълняващ функциите градски прокурор на София, след като Николай Кокинов беше освободен от поста заради записите от дома на Бойко Борисов в Банкя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!