"Достойни прокурори" изпратиха писмо до медиите за бюлетините в Костинброд

15 май 2013 в 09:28 6400 19

Над 350 000 фалшиви бюлетини бяха открити в печатница
Над 350 000 фалшиви бюлетини бяха открити в печатница "Мултипринт" два дни преди изборите. Снимка: БГНЕС

"Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините".

Това пишат в изненадващо изпратено писмо до медиите, вкл. до OFFNews, "група достойни прокурори, на които им писна да бъдат използвани".

 Писмото е пуснато от мейл с името Борислав Сарафов. (Б.р. Борислав Сарафов е заместник на главния прокурор). Ето какво още се казва в сигнала:

"Правим това, защото сме притискани да мълчим, заплашвани дори с физическа саморазправа от бабаитите на един медиен бабаит. Заради истината и живота на децата ни, заради това, че все някога и все някъде тези редове ще останат….

От години българската прокуратура се използва като боксова круша, удобен виновник, репресивна томахавка за разчистване на политически сметки… на тези избори обаче чашата преля, помията замириса много и вместо като арбитър, българската прокуратура зае ролята на съдник, изпълнител, лакей на политико-олигархичната прослойка. Прокуратурата стана фактор в решаването на изборите. Много ни се искаше поне тези избори да бъдат спечелени от този, който е по-добър като политик, а не от този, който е съумял да вкара повече сигнали срещу опонентите си, да даде повече пари на приятелите си с червени тоги, а колегите вместо да сервилничат в услуга на олигарсите поне веднъж да са слуги на истината. Не стана и този път.

И тълковният речник, и Уикипедия са единодушни, че това което спретнаха нашите колеги е постановка компромат, а за компромата пише „улики, материали и факти за измислена, инсценирана или действителна постъпка на човек или организация, които се разпространяват с цел уронване на престижа. Компроматът обикновено представлява документи, съдържащи информация, разобличаваща тъмните страни от дейността на човек или организация. Използването на компромати е масова практика. Често те се използват в предизборни кампании, както в България, така и по света".

Убедени сме, че компроматите са два типа: измислени (инсценирани) и действителни. Едните (вторите) са съзидателни, другите (първите) – клевета (разрушителни). Може би прокуратурата трябва да държи сметка за тази особеност. Или да дефинира всичко, което се случва като сигнали, минаващи през прокуратурата за доброто на страната, а не за интересите на олигархията.

Политици, медии, експерти, които открито или прикрито се опитват да внушат идеята, че изтеклите в медията на Делян Пеевски „потресаваща“ операция на ДАНС и прокуратурата в Костинброд е истина…. Ама не е!!! Това беше и ще се докаже че е предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор. Това е започнато още в края на март, сами се сещате защо излезе в деня на предизборно мълчание. Не е заради волята за информираност и прозрачност.

Поведението на колегите ми е скандално и това е видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас, които бяхме наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев. Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи. Видяхме и ще продължим да гледаме как прокурори наричат чинно и послушно и сега с прозвището „шефе” Делян Пеевски, а Мая Манолова трепери в кюстендилско как ще свърши всичко.

Защото при тези работи скалъпените винаги има предател, нарушител на омертата. Работим и живеем в царството с трите зли вещици – прокуратура, медии, олигархия (може и много повече) Цацаров, Делян Пеевски и БСП, командвана от старите апаратчици на ДС. Е Край, писна ни да се правим на омагьосани…. Искаме край на чудовищните „спектакли”, край на богатите месии, край на тарикатското използване на двусмислените белези и норми на демокрацията! Надяваме се да проследите всичко, което ви изпращаме, да видите, че нищо от това което излезе в пространството за Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта! Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко… всички те заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките ..."

Засега единственият направен коментар от Върховната касационна прокуратура е, че темата с намерените ден преди изборите бюлетини ще бъде обсъдена в 11 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!