Манолова призна, че БСП е подала сигнала за бюлетините

12 май 2013 в 23:20 2868 1

Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
Мая Манолова. Снимка: БГНЕС

Мая Манолова от БСП е подала сигнала за 350-те хиляди незаконно отпечатани бюлетини в склада на печатница в Костинброд. Това заяви самата тя пред bTV. "Откога на истината започнахме да викаме компромати?", каза тя. 

Вчера на извънредната пресконференция по случая лидерът на БСП заяви, че сигналът не е от неговата партия. Информацията, че Манолова е автор на сигнала дойде от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите на социалистката, благодарение на сигнала е била осуетена готвената манипулация на вота. "Този сигнал се оказа истина, както беше истина и сигнала на Сергей Станишев за подслушването", заяви тя. Според нея подмяната на вота е престъпление по Наказателния кодекс и затова не са могли да премълчат за случая.

Вчера прокуратурата обяви, че е иззела 350 000 бюлетини от печатницата, която е отпечатала всички бюлетини за днешните избори - "Мултипринт" в Костинброд на местния общински съветник от ГЕРБ Йордан Бончев. Печатарят даде противоречиви обяснения - нарече тези бюлетини технологичен брак, а после каза, че били около 165 000 - 2 % от всички бюлетини, които по договор с поръчителя (Министерския съвет) е бил длъжен да пази на склад. Прокуратурата обаче потвърди, че бюлетините са 350 000 и са съвсем изправни, тоест не са брак. Държавното обвинение води разследване по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков