ДПС: Има опит за държавен преврат

11 май 2013 в 17:44 4132 5

Лютви Местан
Лютви Местан

Има опит за държавен преврат, заяви на извънредна пресконференция лидерът на ДПС Лютви Местан.

 „Особено притеснително е, че никой в България днес не е сигурен дали намерените в печатницата 10 палета по 35 000 бюлетини са всички незаконно отпечатани бюлетини. Искаме да се проведе сериозно разследване дали вече не са раздадени бюлетини на български граждани в страната и в чужбина”, посочи Местан.

„Разкритията на прокуратурата и на ДАНС, че са отпечатани незаконно 350 000 бюлетини, с които се подготвя мащабна фалшификация на изборните резултати, по същество е опит за държавен преврат. Настояваме, прокуратурата да разследва дали не са налице основанията за подвеждане под съдебна отговорност по раздел 1 от глава 1 от НК – престъпления против републиката, а именно член 95”, каза още Лютви Местан.

Местан призова заради безпрецедентния случай Централната избирателна комисия веднага да излезе с позиция по въпроса. Той апелира ЦИК да въведе специални правила за процедурата на утрешния вот - да считат за валидни само бюлетините, които са подписани от всички членове на секционните избирателни комисии преди да бъдат пуснати в урните от гласоподавателите. Така, според него, може да се осуети фалшификацията на изборите с предполагаемия наднормен брой бюлетини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови