Нов запис на Бойко Борисов

08 май 2013 в 14:52 19070 37

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Нов запис на Бойко Борисов беше получен в платформата Болканлийкс, съобщава сайтът "Биволъ".

От записа става ясно, че лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.

Практиките, които Борисов описва са скандални, но не става ясно дали съветва слушателите си да правят така или принципно описва възможна схема. 

Изказването на Борисов не се чува ясно, но конкретните фрази, които навяват съмнения, са: "Следващото, което... корупция къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти..."

"Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение... горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава тоя търг е за мойта фирма... Нали, разбирате?"

Към аудио файла има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване наредено от Цветан Цветанов.

Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество.

Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - пише още в поясненията.

"От целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно "правилни" хора в обществени бордове и структори. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща" - твърди се в бележката.

Освен това са дадени неизвестни до момента подробности за начина на осъществяване на незаконното подслушване чрез СДОТО и паралелни структури. Според подателя "Ц.Ц. и в момента подслушва всички, но няма нито едно СРС с негово участие".

"Подслушването и следенето на политици, лидери на партии, журналисти и хора от съдебната система ставаше и още продължава, една част през дирекцията СДОТО на МВР (и ДАНС в малка степен), но също така и през външни кръгове и структури... във външните структури работят бивши служители на МВР или службите за сигурност, изключително запознати с техниката и методите на разработка."

Твърди се още, че прочулия се сив Крайслер с антенките на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използва самият Койчев, а колата е била предоставена за ползване на 2-ма човека: "Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде".

В текста се срещат и конкретни имена на лица и фирми. Цитирано е името на Димитър Тончев, технически служител на МВР София, който често взимал коли за подслушване не по каналния ред, но след резултата от проверката вече работел изцяло с коли, регистрирани на частни лица.

Твърди се, че "традиционните подслушвания, т.н. бръмбъри и следене, се организират от Генади Трайков, бивш служител на ДС в МВР чрез фирма "Трио Старс", която охранява много обекти и има изградена система от хора и коли."

"Разкодирането (ако се използва 3G мрежа или друга криптирана връзка), проникване в ел. поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни технически неща са организирани от Станислав Бончев, по известен сред тях като Хакера" - пише още в бележките.

Писмо с подобно съдържание бе получено вчера и в редакцията на OFFNews. Още вчера потърсихме мнението на бившия секретар на МВР Николай Радулов, относно автентичността му. Той ни отговори следното:

Внимателно прочетох материала.

Написан е от лице, което е фен на скандала, чел е вестници и сайтове и е решил да допринесе нещо.

Наистина има фирми, които проследяват и послушват частно, като преди 5-6 месеца се рекламираха като детективски и предлагаха всякакви услуги.

Езикът на написаното не е специфичен за бивш служител на МВР.

Според мен това е компилация.

Поздрави,

Радулов

OFFNews потърси и други коментатори, свързани със спецслужбите, които също коментираха, че всичко в писмото е казвано по един или друг повод и прилича на компилация от медийни публикации.

Понеже основната част от информацията вече изтече в медиите, публикуваме целият текст на писмото, за да преценят читателите автентичността му.

тъй като следя от близо скандала с подслушванията от последните няколко седмици и след като Б Борисов обеща да се отрече от Цветанов ако има доказателства, a и преди малко видях че са го викнали на разпит, реших да ви пиша това което знам от работата си в системата на МВР, проверете тези факти до колкото можете за да разберете истината за подслушванията и да се предпазите доколкото може от подслушване.

Подслушването и следенето на политици, бизнесмени, журналисти и хора от съдебната система ставаше и още продължава, една част през дирекцията СДОТО на МВР (и ДАНС в малка степен), но също така и през външни кръгове и структури. Проблема за поръчителите е че винаги остават документи, записи, архиви и др които могат да бъдат използвани като доказателства за незаконното подслушване, затова цялата система за следене, подслушване и изтегляне на информация от компютри на медии, партии и неудобни беше частично изнесена към малка група хора и фирми близки до властта. За къщата в Бояна която стана известна е вярно че там се събират на срещи организаторите, но не може да се каже че е имало център или "частен ГДБОП" а по скоро затворен кръг от хора които го организираха по поръчка на ГЕРБ и провеждаха редовни срещи всяка неделя в 5 часа. Повечето от шефовете на дирекции на МВР знаеха за ставащото но не искаха да се замесват, от СДОТО оказваха често помощ и съвети, понякога дори подслушването на телефони става чрез тяхната система за изнесено подслушване(или акаунт) но като цяло особено на медиите, опозицията и бизнеса се правеше и продължава от външни хора с много добри познания в тази сфера които подслушват телефоните на интересни за ГЕРБ хора и следят чрез 6-7 коли за София и региона. Освен това правят записи, архивиране и подготвят доклади, все неща лесни за доказване и затова считам че лесно могат да бъдат проверени и уличени за да разбере обществеността за ставащото, а след като вече са ги изолирали предполагам че тези унизителни подслушвания ще спрат тъкмо на време за да може да има честни избори. Повечето от тези хора са бивши служители на МВР или службите за сигурност, излкючително запознати с техниката за подслучване чрез мобилни телефони и методите на разработка, няколко човека са близки до власта и свързаните с нея фирми чрез които се финансираше цялата система. Мога да потвърдя на 100% че Крайслер-а на Ивайло Койчев наистина се използваше за подслушване, като мога да намеря номерата на другите коли, но ще ми трябва малко време и подходящ момент. Например като колата на този Ивайло Койчев, не я използваше той въобще, както се писа за да си купува банички пред БСП, а беше я предоставил за ползване на 2-ма човека на които знам само първите имена - Мартин и Свилен и които съм срещал веднъж в Банкя на обучение за класифицирана информация, въпреки че не бяха служители никъде.

Още преди 2-3 години разбрахме с колеги че традиционните подслушвания, т.н. бръмбъри и следене организира Генади Трайков, бивш служител на МВР чрез фирма Трио Старс, охраняват много обекти и имат изградена система от хора и коли. Тъй като повечето подслушвания бяха чрез мобилните телефони те минаваха през операторите - Виваком, Мтел и Глобул и поставени хора при тях които проверяват на коя клетка е свързан абоната и правят записите. Разкодирането(ако се използва 3G мрежа или друга криптирана връзка), проникване в ел. поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни технически неща бяха организирани от Станислав Бончев, по известен сред тях като Хакера, който поради някаква причина преди няколко месеца го бяха изкарали лудо влюбен с карта на ДАНС да сваля бременна аптекарка, омъжена и по възрастна от него. Понеже ни се стори много съмнително това което излезе по медиите го проучихме, за да видим какво е станало тъй като бегло го познавахме по работа и разбрахме че нещо повече става. Той се оказа един от най-добре информираните за подслушването и следенето на интересни за ГЕРБ хора, без да има нужда да се минава по стандартната процедура - разрешение от прокурор и последващия контрол на съда. Семейството му, баща му и чичо му са близки до Цв. Цветанов, имат няколко фирми, сред които Мултипринт(печатат бюлетините и бланките за администрацията) и Поликарт(архивните материали, папките и пликовете), 2-те фирми са основните доставчици на администрацията, МВР и службите за сигурност за хартиени консумативи. Друг много добре запознат е Димитър Тончев, техн. служител на МВР в София който е контакта със СДОТО, често взимаше коли за подслушване не по каналния ред, но сега след като излезе резултата от проверката работи изцяло с колите на групата, всички регистрирани на частни лица. Тъй като ГЕРБ в момента официално не са на власт, подслушването и следенето стават през тази групичка, пак по неофициалния ред като в СДОТО и понеже са инвестирани много пари и време, предполагам че тази групичка от около 20 човека ще продължат да подслушват медии и партии и след изборите ако не бъдат спрени.

 

Поради тези факти предполагам че е много по-лесно да се разобличат директно замесените които могат да бъдат разпитани и за които лесно могат да се намерят доказателства или да помогнат за набавянето им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!