Григор Димитров победи Джокович (видео)

Владимир Йончев 08 май 2013 в 01:39 4504 4

Григор Димитров Снимка: БГНЕС
Григор Димитров Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отстрани световния №1 Новак Джокович в мач от втори кръг на турнира "Мастърс" в Мадрид.

21-годишният българин игра страхотно и победи за първи път в кариерата си най-добрия тенисист на планетата в три сета 7-6, 6-7, 6-3.

В първия сет Григор спаси сетбол при 4-5, а веднага след това направи първия пробив в срещата. Сърбинът успя да го върне веднага и се стигна до тайбрек. Джокович водеше с 6-4, но Димитров показа невероятна психика и спечели с 8-6.

Във втория сет най-добрият ни тенисист отново стигна пръв до пробив и поведе с 4-2. След това при едно разиграване Джокович получи травма в глезена. Играта бе временно спряна, докато лекарите оказваха помощ на Ноле.

След подновяването на играта Джокович върна пробива и намали резултата на 3-4, а после взе подаването си и изравни - 4-4. Повече грешки при своя сервис играчите не допуснаха и се стигна до втори тайбрек. След драматично разиграване, в което Гришо имаше мачбол при 7-6, тайбрекът бе спечелен от Джокович с 10-8.

Третият решителен сет започна добре за българина, който проби съперника си, след което поведе с 2-0. Стигна се до 5-3 и в деветия гейм Григор Димитров реализира нов пробив, който сложи край на мача, който стана най-големият триумф на нашия тенисист на професионалния корт.

След края на 3-часовия мач Григор посвети победата на баща си.

21-годишният хасковлия, в момента 28-и в световната ранглиста, спечели 90 точки и от следващата седмица вероятно ще се изкачи до 26-ата позиция.

Победата беше напълно заслужена, коментира след мача първата ракета в света Новак Джокович.

"В продължение на 12 дни след турнира в Монте Карло не бях хващал ракетата. Не бях достатъчно готов, но не се опитвам да си намеря каквито и да е оправдания за поражението. Опитах всичко възможно, но Димитров беше по-добрият играч на корта. Той сервираше отлично, удряше добре топката и сменяше темпото. Победата му е заслужена", заяви сърбинът.

 

Ето видео от финала на мача:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови