Който Бареков вади - от Бареков умира

Владимир Йончев 08 май 2013 в 01:31 43108 32

Доброслав Димитров хвърли чаша след като беше уцелен с яйце.
Доброслав Димитров хвърли чаша след като беше уцелен с яйце.

Това не е нормално. Не е нормално най-близкият журналист на властта Николай Бареков да се пише за основният опонент на ГЕРБ.  Няма как справедливият гняв, който народът е събрал срещу ГЕРБ, да замъглява елементарната преценка за журналистика и слугинаж. 

Не е нормално след месеци, в които стотици хиляди анонимни и смачкани от мизерията българи трамбоваха улиците на България с надеждата да извоюват по-добър живот, протеста да яхне точно човекът, който от анонимно конферансие на чалга партита стана медийна звезда именно с услужливостта си.

Не е нормално телевизията, която изпълняваше мръсните поръчки на Бойко Борисов за разчистване на неудобните и която най-силно го бранеше, сега да има лого "без цензура".

Това не е само подмяна на думите, това е гавра с нас. Сякаш не сме живели този живот през последните 4 години.

Не може днешната случка, в която един депутат от ГЕРБ си изпуска нервите и чупи чаша след като са го уцелили с яйце, да стане повод Бареков да се изкара лице на недоволството от управлението на Бойко Борисов.

Българинът редовно доказва, че е късопаметен. Но добре, че има един чичко Гугъл, който помни по-добре от него.

Но нека преди това вземем един цитат от днешния Бареков:

Използвам случая само да предупредя Бойко Борисов и неговата шайка да се въздържат и да не ме атакуват персонално и да ме замерват с чаши, защото за разлика от тях не си изпускам нервите, а методично следя какво се случва в цялата група през последните години.

А нека сега си припомним един друг и много по-благ към Бойко Борисов Бареков. Датата е 5 юли 2009 година. Вечерта на парламентарните избори, спечелени от ГЕРБ. Николай Бареков отива на крака в Банкя, за да занесе букет от 9 гербера на Бойко Борисов.

 

През 2010 вместо гербери се подаряват шалчета:

 

Любовната връзка не е мимолетна и не свършва рязко.

Следващото интервю е от 28 януари 2011 г. И тогава основната тема в държавата са СРС-тата. Но начинът, по който Бареков я неглижира, е връх в журналистиката:

- Дневният ред на държавата през последните дни се определя от СРС-тата. Иска ми се обаче да започнем от един друг дневен ред, който е по-важен за хората - дневният ред на парите и на доходите.

Услужливо, а?

Но не чак толкова услужливо, колкото това интервю (виж линка), в което за пръв път редом с Борисов на медийния небосклон се появява и Лиляна Павлова.

Колкото да не си мислите, че любовта към ГЕРБ е свършила отдавна, ето едно интервю от 25 ноември 2012 г. с кмета на Пловдив Иван Тотев. Същият този, който беше заснет да инструктира как се купуват цигански гласове за изборите и който сега е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив.

Обърнете внимание и на новините, които се включват по средата на интервюто. Телевизията без цензура фанфарно показва как Мирослав Найденов и Бойко Борисов откриват европроекта на Емил Димитров (Емо Фаса) в Етрополе. Тогава те още не бяха шайка.

 

На страницата ни във Фейсбук под статията за яйцето и чашата, един читател е коментирал: "Който Бареков вади - от Бареков умира".

Въпреки че силно надценява ролята на Бареков, тази констатация е показателна за глупостта на ГЕРБ - когато бяха силни си издигнаха придворен журналист, когато станаха слаби, той им заби нож в гърба.

Нека си кажем и причината за рязката повратливост на Бареков и управляваната от него телевизия.

ТВ7 стана голяма с парите на КТБ. Банка, която почти няма други активи, освен парите на държавата. С държавните пари изкупи медии, мобилен оператор, станциите за радио-телевизионно разпръскване, магазините за техника, голяма част от фотоволтаиците. Ние наричаме тези пари държавни, но Бойко Борисов ги смята за свои и си иска това, която е купено с неговите пари. Цветан Василев (шефът на КТБ) също ги смята за свои и не е съгласен да дава на Бойко това, която е купено с парите на КТБ. След което Бойко го заплаши, че просто ще дръпне държавните пари и КТБ ще фалира. Тогава ТВ7 обърна палачинката, а Бареков стана борец номер едно срещу "шайката на Борисов".

В цялата работа обаче най-ненормалното е, че Доброслав Димитров отнася яйцето. Като депутат и политик сигурно не сте го запомнили с нищо. А всъщност той е един от най-успешните българи. Стотиците хиляди, които са играли прекрасната игра Imperia Online, го знаят като "Хаос" - създателят, програмистът и модераторът на вероятно най-успешния български продукт в последните години. Играта, в която в определени моменти имаше по 25 000 души едновременно от цял свят и още стотици хиляди други живееха ден и нощ с нея.

За какво му трябваше на този човек да се прави на политик, вероятно завинаги ще остане загадка. Сигурно и той като онези милион и осемстотин хиляди българи, които гласуваха за ГЕРБ, е вярвал, че може с нещо да помогне на страната. 

А точно в тези 3 години, когато се виждаше, че нещата не отиват на добре, имаше нужда от журналисти, които да го кажат. Не да се борят с ГЕРБ - само да им напомнят, че не са вечни.

Тогава обаче Бареков носеше цветя и връзваше шалчета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!