Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ГЕРБ: „Свободният“ журналист Бареков премина всички граници

07 май 2013 в 20:44 10359 0

Яйца полетяха по кандидат-депутата на ГЕРБ Доброслав Димитров. Снимка: tv7
Яйца полетяха по кандидат-депутата на ГЕРБ Доброслав Димитров. Снимка: tv7

Час след хвърлените яйца по кандидат-депутата Доброслав Димитров във воденото от Николай Бареков предаване "България избира”,  от ГЕРБ излязоха с извънредна позиция. 

Публикуваме я без редакторска намеса: 

„Свободната“ телевизия премина всички граници в опитите си да се включи активно в подкрепа на определени политически сили в предизборната кампания. Моралът на „свободния“ журналист е нравствена категория, която няма как да си купиш, нито да откраднеш от някого. Внимателно следим изявите му в последния месец, и това, което практикува, силно се различава от понятието журналистика. Не сме сигурни във формата, затова няма да го класифицираме. Това, в което сме сигурни обаче, е че отвсякъде лъха единствено и само на желание за популярност, но в крайна сметка сребролюбието все още не е забранено със закон.

Признаваме, че „свободният“ журналист има нюх за популярност, което всъщност обяснява много неща, само не и свободата му. За нас е ясно, че законът и нормата са последното, от което се интересува „свободният“ журналист. Жалко, защото години наред „свободният“ журналист има претенцията да говори свободно. Пропагандата и манипулацията са любим похват на „свободния“ журналист, както се вижда освободен от няколко медии. А както се вижда и днес, освободен и от всякакви скрупули. Ще оставим на съвестта му дали е свободен или не. ПП ГЕРБ участва във всички „свободни“ предавания на „свободната“ телевизия от уважение към зрителите и опонентите си, спазвайки правото на Етичния кодекс на българските медии да осигурят всички гледни точки.

ПП ГЕРБ заявява категорично обаче, че от този момент нататък абсолютно свободно прекратява медийните си участия в „свободната“ телевизия и категорично отказваме да участваме в зле режисирания сценарий на „свободния“ журналист в подкрепата на „свободната“ българска опозиция. Очевидно „свободният“ журналист е неспособен да осигури и организира свободното протичане на разговора в своите предавания. Благодарим на „свободната“ телевизия, за това, че сама опроверга себе си и доказа, че се самоцензурира според интересите си.

Късно във вторник Бареков коментира пред агенция "Блиц" позицията на ГЕРБ:

"С това, което ГЕРБ направиха днес, с този жалък фарс на сцената, с чашата, която хвърлиха по мен, с жалката си декларация те ме определиха като основен техен опонент на тези избори. Според мен това беше груба стратегическа грешка от тяхна страна. Ако те по някаква случайност узурпират властта или овладеят властта след изборите, ще имат много сериозен опонент в мое лице", категоричен е телевизионният водещ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews