И гостът от разузнаването е тука! (още от скандалните записи)

Владимир Йончев 28 април 2013 в 20:20 26992 22

Бойко Борисов и Мирослав Найденов
Бойко Борисов и Мирослав Найденов

Още 2 смущаващи подробности излизат при внимателно прослушване на скандалните записи на Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов.

Те бяха забелязано от сайта "Афера", който пръв публикува изпратените до много медии аудиофайлове.

В 5:32 мин на последния файл от записа на разговора, точно когато Мирослав Найденов разказва на Бойко Борисов как са се писали обществените поръчки в министерството на земеделието, се включва друг, неидентифициран засега глас. 

Доколкото успяваме да го разшифроваме, той казва следното:

Непознат глас: Миро, и другият гост е тука!

Бойко Борисов: Кой?

Непознат глас: От разузнаването. (Тук изглежда гласът казва и на кого е човекът от разузнаването, но не се чува добре)

Бойко Борисов: Добре, свършваме!

Тази незабелязана досега част записа повдига въпросът дали "разузнаването" (вероятно ДАНС, но е възможно да е и друга служба) продължава да се отчита на Бойко Борисов два месеца след като той вече не е премиер.

"Афера" набляга и на една друга подробност, която има отношение към това кой е записал разговора. В третата минута на последния файл гласовете затихват. Около 4:40 минута обаче неколкократно се чува силен звук в микрофона, сякаш някой го мести. Това противоречи на версията, че разговорът е записан от Мирослав Найденов.

Досега основните версии за автора на записа бяха 2. Едната е, че разговорът е записан от Мирослав Найденов, чрез микрофон, залепен с тиксо към тялото му.

Другата е, че е някой е "хакнал" телефона на Найденов и е записал разговора, без той да разбере.

Ето го и въпросния файл на разговора на между експремиера Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и градския прокурор Николай Кокинов.
OFFNews се обръща с молба към читателите си да кажат какво според тях се чува на 5:32 от записа, между думите "От разузнаването" и "Добре, свършваме!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!