Глас от БТВ в слушалката на Цонев: Митко, помолих те това да не го питаш!

Николаос-Теодорос Цитиридис 23 април 2013 в 12:36 35974 18

Цензурираха Димитър Цонев в ефир. Кадър
Цензурираха Димитър Цонев в ефир. Кадър "Нова ТВ"

Водещият на предаването по bTV "Лице в лице" Димитър Цонев беше нахокан в ефир за това, че задава неудобни въпроси. 

Това се чува в записа на предаването по bTV от 3 април, в което водещият пита зам. главния прокурор Борислав Сарафов как върви разследването срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. В този момент на редакторката на предаването започва да крещи в слушалките на Цонев да не задава този въпрос. Тя казва това толкова силно, че звукът от слушалките влиза в микрофона.

Скандалният запис остана незабелязан 2 седмици, но вчера "Господари на ефира" го извадиха и усилиха гласа от слушалката. 

"Лично те помолих това да не го питаш", казва тя в в слушалката на Цонев, а гласът й е уловен от микрофона на водещия. Видимо притеснен от въпроса, Сарафов е лаконичен и заявява, че подробности ще има, когато приключи разследването срещу Мирослав Найденов.

Виковете на редакторката обаче не спират до тук. Тя хока бившия говорител на царя с думите: "Ти нормален ли си", "Миткооо?!".

От телевизията веднага реагираха на излъчения в "Господари на ефира" запис. Според тях това е опит за дискредитиране на предаването и е поредният случай, в който един продуцент, на гърба на зрителите на национална медия, разчиства лични сметки с bTV заради засегнати финансови интереси. Тук се визира разразилата се през 2012 година война между bTV и продуцентите на "Господарите" - "Глобал вижън", когато предаванията на братята Магърдич и Джуди Халваджиян си тръгнаха с шумен скандал и заплахи от съдебни дела от bTV и се преместиха в Нова телевизия.

Според един от продуцентите на "Лице в лице" - бившата генерална директорка на БНТ Уляна Пръмова - репликата в слушалката на водещия е отправена, защото предварително е било ясно, че гостът не води пряко разследването срещу Мирослав Найденов и не може да даде конкретен отговор.

„Зам. главният прокурор Борислав Сарафов бе поканен в предаването „Лице в лице” по повод проверката на ЕРП-та и енергийните дружества, която бе огласена същия ден и представлява не по-малък обществен интерес от разследването срещу Мирослав Найденов. Той не води пряко разследването срещу бившия министър и задаването на въпрос, който не може да получи отговор, е безцелно и не носи никаква информация на зрителя. „Лице в лице” е предаване със стабилна и лоялна аудитория заради широкия спектър от теми и събеседници, свободни да изкажат мнението си”, обяснява Пръмова.

 Запис от предаването, редактирано от "Господари на ефира" по Нова ТВ, може да видите ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!