Либерасти, толерасти и обикновени измамници

Николай Фенерски 23 април 2013 в 11:23 13350 13

 Николай Фенерски
Николай Фенерски

 

Николай Фенерски,

Severozapad.org

А добандер, ка вика нашият кулски дзень експерт Оджака. Как сте, що сте, добре ли спите? Ние сме си добре, не оплакваме се. Напиняме на бундрука и се не плашиме. Не е се родил още тоа, де ше ни трепне. Иначе се опитват де, не е като да не се опитват. Кой откъде мине, все се пробва да ни вземе страха. По всички направления. Примерно шумотевицата с подслушванките си личи, че е мероприятие на разни боклучаци от сто километра. Закръпено е с бели конци и това не е опит за защита на тепегьоза Цецоу, а констатация на реалността. Вдигат пушилка и раздухват простотиите коя поредна седмица, а народонаселението чудно що се не вчепатлява. На мене с вазе, драги слушателе, са ни подслушвале долеподписаните, дремало ми е. Иначе и „събирания на възмутени граждани“ пред Съдебната палата организирале, като по учебник дейности. И лозунг издигнале „Две хубави уши, душата на ченге“... Горкият Яворов, горката поезия. „Не, сега не е за поезия...“, дето викаше другият, пречукан и той от все същата днешна пасмина, от дедите им куманистофашисти.

А иначе вече и прокуратурата е включена у предизборните джваканици. И това се вижда без микроскоп. Може таа прокуратура да спи години наред, ма додат ли изборе, стой та гледай. Оня откровен гангстер Трактора толко време не успеха да го доонодат до краа и да го укарат на заслуженото му место, а току-виж до изборете по темата за слушалките спретнале и обвинение, че и присъда... Главсекът Калин по телевизора също рече, че Цецоу не е разпореждал подслушвания, щото вика технически е невъзможно, немаше ка да признае у ефира, че Цецоу е ограничено момче и такава акция е свръх уменията му. А анонимката, от която почва всичко, още е анонимна за назе нормалните зрителе и ни сме го видели, ни сме го чули писмото, де го развева Съселя изхомен. Кой го е написал писмото е по-интересно, отколкото самото му съдържимо. Щото пръвият въпрос на всеко разследване е надежден ли е източникът. И имаме таково съмнение, че е леко безнадежден тоа път.

И като сме на гърбава тематика, да споменем и изфръганьето на Бойко у Враца - „Враца ще стане център на Вселената, след като на 20 май пуснем Дунав мост 2 и построим магистралата до Ботевград“. Невежа. Враца си е център на Вселената винаги била. Така де, той като се изразява с метафори, ние що да му мълчим! Но нашата поетична фигура е по-възвишена от неговата. За целото си управление недотръкано само тия магистрали му беа на езика, все едно ние се не сещаме какъв е целият замисъл. Ще ги завръшат с нашите парички, взети ни преди това от Съюза и дадени ни ужким като помощ обратно, след което ще турнат едни капепенца на входа и на изхода по магистралите и ще почнат да сбират по едни десетина лева на колица за всеко едно ползване.

Още една касичка ще бъдат тия магистрали. И не на последно место целта им ще бъде колонизаторите да стигат по-лесно до човешките и природни ресурси, които сметат да дооткраднат. И ние требва рЪка да целуваме, задето Той лично с камиона е возил асфалт, за да ни строи пътищата... Строил ги е, ама не на назе, а на ония, дето са го купили у началото. Него май са го купили чичковците от Запад. А сега му правят мръсни номерца с прокуратура и съдебни заплахи ония, купените от чичковците от Изток. Лошето е, че „Евроатлантическите ценности“, наложени ни без съпротива, довлачат нанасам сичкото гюбре от западния свет и нищо от техните мечтани екстри. Тая мантра забравих да ги спомена предния път. Ма механизма вече го знаете, слагате срещу думата нейната противоположност и получавате реалността: едиквиси ценности = едиквиси говна с лайна.

Така например „Дневник“ в секция Развлечение пуска рекламна статийка за изложбата на оня душевноболен пластинатор - що в развлечение, питаме ние и си одговараме - щото ги развлача тия мрътъвци по цел свет. Една камара нерелигиозни и неморализаторски въпросе изникват: откъде си взимат труповете, кой ги снабдява и що... Разрешено ли е от закона или май е забранено да ни ги показват по тоа начин? Що им позволяват забранени неща да прават и законът не е ли лицемерен? А тоа си е либераст отвсекъде, за такиви задръжки нема. Либерастията е особено съвременно заболяване. От десет кладенци вода ше докарат и пак ше се изкарат прави, а назе ше ни обвинат у каквото се сетите. Либерастите из интернеда викат тесногръди сме биле - кога па ни премериха гръдната обиколка, мозъкът ни бил плосък, тва у изложбата ли го видохте? Оня психопат нарезал мозъка на филии и си мисли вече, че е оригинален. Ми едно успокоение имаме, че обществото ни все още пази малко от малко консерватизма си и само разни издухани градски турбогъзари ще дадат по триесе кинта да гледат карантии. Ма ние все пак да ги попитаме турбогъзарите - ако там са очеплезили деда ви, разфасован и одран, пак ли така ше се радвате на изложбата? Ми че тия орица пластинираните и те нечии роднини са биле, нечии дечица, майкя ги е родила, ревнале са с глас като бебчета, раснали са, влюбвали са се, мечтали са, плакали са, па и да не са имале живи роднини, ние ората всички сме роднини по генетичен път у миналото и ни едно човешко създание не заслужава такова мандахерцане, след като му изтропат сандалете. От уважение към личността му. Нема смисъл да привличаме аргументите на свойта вера у безсмъртието на душата човешка, достатъчни са най-елементарните аргументи. Некои граници не требва да се прекрачват. Пластинирането не е научна дейност, а е комерсиална. Да печелиш пари, излагайки на показ части от тела и дроболина на истински Ора, е последният засега етап на пропаданьето ни като биологичен вид. Ква ли ще е следващата стъпка надоле?

На външнополитическата сцена русняците и миролюбците демокрациовнедрители си играйкат игрички. Пръво борците за демокрация по целия свет съставиха списък на руски лица, нежелани на територията им, русняците отговориха веднага със същото. Американците им викат вие не сте демократична страна, а русняците питат какво става в Гуантанамо. Впоследствие и кака ви Мадона го отнесе, като ги обявиха за нелегален гастарбайтер у Москва, щото са намъкнала била с туристическа виза, а си излезнала с неколко милиона по-богата. Американските закони позволяват ли на кой откъде завръне да влаза у страната им и да прави пачки, без да плати данък за това? Или сакат да онождат гявола у въздоа? Демократите се едосват некак си, че си имат часна дръжава, а по другите регионе на планетата дръжавите са си още дражавна собственост. И се разхождат из цел свет, за да садят менте демокрация и да си присвояват, каквото им требва.

Егое, оняденка се изрезале толерастите американски и по други разни любими техни теми односно състоянието на демокрацията у назе. У годишния доклад на Дръжавния департамент на САЩ, публикуван на сайта им пише, че тука имало било антисемитски вандализъм, дискриминация срещу мангустите, геевете, лесбийките, бисексуалновите и транссексуалновите, като най-голем бил проблемът с „маргинализацията на ромското малцинство“ - още една величествена мантра. Това последното означава, че циганьора не може да стане нормално население у дръжавата, да учи, да бачка и да не крадне. Да почакат американците неко друга годинка и ще видат напредък. Коги не остане друго освен циганьор по тия земи, щът не щът ше почнат сами да се организирват или па ще напущат територията и ще идат да паразитират другаде и проблемът е решен. Значи толерастията е близка до либерастията болест, ма малко по-особена. А всеки толераст заслужава да бъде докаран у едно северозападно село да поживее малко между орките, да го оберът дваесе триесе пъти, да го прибиат за нема нищо и тогива пак да го питаме за демократичните му ценности.

 

Толерастичните разбирания приветстват всичко, което не е нормално - да са онождат помежду си мъжове, така нема опасност да се раждат дечурлига, планетата и без това е пренаселена, да се размножават така наречените малцинства, за да потискат развитието на мнозинствата... И изобщо, кво значи малцинство? Нормалните ора останаха малцинство, ма тех никой по никакъв начин ги не толерира и защитава. Малцинство са самотните баби и старци по селата, нещо некой за тех прави ли или да мрът по-бръже? Толерира се единствено непродуктивното, нетрайното, девиацията, нехуманното, за 20 годин не е построено нищо трайно и общозначимо за дръжавата ни. (Въпроса с магистралите го споменааме, те не се броят.) Не се толерира практичното или поне смисленото знание и образование, в училище вече не правят опити по химия, не произвеждат предмети по трудово обучение, вече не може да намерите занаятчия и техничар от поколението след нашето, нема стругари, нема шлосери, не се намират други млади майстори освен автомонтьори и то само от новия модел, дето ръцете им масло не са виждале, растат днеска като глъмере и тупане, те тава се толерира. Щото всичко тва толерираното носи парици на колонизаторите, на производителете на еднодневки, тая идеология тех ги устройва най-добре, пак става дума за бизнес, ама го маскират като толерастия и либерастия. А си е чиста педерастия.

И после янките се чудат що имало изроде като Брайвик, царнаевци и прочие - докато продължават с лицемерното си налаганье на „ценности“, винаги ше се намира и по един анархист, ислямист, дегенерат, маниак, който да им крои шапката. Ма понеже нали те са на власт и у тех е и ножа, и леба, като им речеш на либерастите нещо подобно и та заклеймяват веднагически като маниак и тебе. Не е така, бацета, не е така.

Нали рекох, че гледах главсека Калин по телевизора. Грамотен тип ми се стори, полицейски мозък и душа, еднопластов некак си, но и откровен, а и нали нусестият арменец го фали, че бил завръшил неколко школи и училища все със златни медале. И с всичката си откровеност Калин рече, че се възхищава на американското общество след бонбите у Бостън. Влазат, вика, полицаите директно по домовете на ората и никой, вика, им се не сърди, така требвало според него... А не като тука де имаме такова негативно отношение към ушевци и било немислимо така да си са намъкинят, къде им скефне. Значи тва им се е приискало - пълен, тотален и абсолютен контрол, влазанье у вазе, коги си речът... За две-три антиутопии се сещам веднага, дето ченгетата нахлуваха по къщите на ората като у тех си. И продължава Калин - гръмнаа, кае, единия заподозрен, а другия го раниа тежко у грълото и никой, кае, се не сръди на полицаите и не им натяква, че така не се прави. Утрепа ме на место с таа фраза. Не осъдените, не, а заподозрените требва да бъдат гръмени на место като кучета или най-малкото ранявани у гушата, да не може после нищо да речът - това ви рече човекът, па вие да сте слушале. Калин ше ни докара нанасамка целата американска лицемерна система. И нашата дръжава са я раздържавиле, става все по-частна, настроението все по-свирепо. И дечурлиата ни требва да станат все по-глупави и като същи американци да не прават разлика между Чехия и Чечня.

Американците по принцип сакат да ни запрат и гледаньето безплатно на филмове, койото не требва да бъде така. Сеги некакъв админ на Замунда украднал домейна и базите данни, демек целия сайт и приказва глупости налево и надесно. Другите, окрадените, отворили Замунда.се, което некакъв майтап ли е, .se е националното домейн разширение за Швеция - хем, Замунда, хем Швеция, къде дават така. Та вече имаме две Замунди... И ще видим докъде ще го докараме, тоталният контрол ще завладее интернеда рано или късно, така че ние с вазе живеем у интернетската Belle Epoque и требва да се радваме, щото децата ни ще живеат у съвсем друга епоха, онаа от антиутопиите. Като рекох, че са им откраднале сайта, едно време некакъв тип ентусиаст решил да ми крадне северозападния сайт... Беше още на фрий сървър, състоеше се от неколко елементарни странички. И оня ми изнамерил мейла, цъкнал на забравена парола, натиснал таен въпрос, видел, че въпросът е марката на тогавашния ми телефон, пробвал като отговор неколко модела и като стигнал до Т100, влезнал у мейла ми. От тама влезнал у втория ми личен мейл, оттам гепнал сайтчето и ми написа мейл, че ако слушам, ще си ми го връне. Я се не правих на мъж по мейла, щото сичко му беше у ръцете. Помолих го просто и човекът си ми го връна. Разказвам го случая само като пример кви добронамерени ора има по света бели. А тоа у Замундата им е бил и колега, приятел...

И за последно, че ората викат много дълго, мръзи ни да четем, да споменем изследването на лингвистката Мелиса от университета у Станфорд. Таа женица взела та стигнала до извода, че много дечурлиа се научават да фулат на майкя още преди да познават азбуката. Добрутро. Яла ма, Мелисоооу, изследвай у Северозапада да ти са обръкат всичките представи, ше те срещнеме с Езика от Дреновец, с Данко и други видни хлевоусти сквернословци. Ма вие тама по Ингилизко викате само фак, фак, па тава пцуванье ли е? За доброто ганаденье си требва широка дУша и дълготрайна тежка мъка. И тогива, Мелисо, ше напишеш не само „Кратка история на псуването“, ами и длъга такава...

-------------------

Николай Фенерски е автор на идеята и каузата Резерват Северозапад, която първоначално тръгва като носталгичен сайт-речник на северозападните думи, изрази и дълбокомъдри сентенции през 2002 година. Постепенно около идеята се събират хора, милеещи за Северозапада, сайтът се разраства, създава се форум и сдружение със същото име. През 2012 година се появява документалният филм “Резерват Северозапад”, автор, продуцент и сценарист Н. Фенерски, режисьор по монтажа Пламен Николов, оператор Георги Маринов. Филмът взима участие в различни фестивали и печели сърцата на зрителите. Предстои да бъде излъчен по някоя телевизия и да бъде пуснат за свободно разпространение в интернет. Н. Фенерски е инициатор и редактор и на алманаха за култура на областите Видин, Монтана и Враца “Резерват Северозапад”, чийто първи брой излиза през 2010 година, а втори брой ще бъде пуснат в продажба от началото на февруари 2013. Н. Фенерски публикува проза и публицистика от края на деветдесетте, през 2009 г. излиза първата му книга сборник с разкази “Апокалипсисът е дело лично”, в края на 2012 излиза и втората му книга роман в разкази със заглавие “Не казвай на майка си”. И в двете книги има текстове, свързани по някакъв начин с мястото, където авторът израства – Северозападна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!