Върнаха дъщерята на Брендо срещу половин милион евро откуп

Елица Мартинова 22 април 2013 в 07:44 6757 5

Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook
Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook

Похитителите на Лара Банева я освободиха невредима късно в неделя вечерта. За освобождаването ù са били платени половин милион евро откуп от семейството, съобщи БНР.

Към 22 ч. в неделя сив Volkswagen оставил Лара в близост до тото пункт на ул. „Бъкстон“, на 50 м от VI РУП в София. След като детето слязло, колата потеглила в посока Околовръстния път.

Лара отишла до полицейския участък, откъдето веднага сигнализирали в ГДБОП и се обадили в дома на отвлеченото момиче. Малко по-късно майката на Лара дошла в VI РУП, за да я прибере.

Докато била в полицейския участък, дъщерята на Брендо описала колата на похитителите си и всичко, което си спомня. 10-годишното момиче било в шок, но невредимо.

Полицията продължава да работи по случая и издирва автомобила, с който Лара била оставена до тото пункта.

Информацията за връщането на Лара до момента не е обявена официално от полицията. От пресцентъра на МВР обаче потвърдиха неофициално, че детето вече е в безопасност.

Дъщерята на подсъдимия по делото „Кокаиновите крале“ Евелин Банев-Брендо бе отвлечена от дома си на 5 март. Една от основните тези на разследването бе, че Лара е похитена заради участието на Брендо в процеса като свидетел.

Отвличането на Лара се счете за предупреждение към баща й, в случай, че той е решил да даде показания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови