Двама загинали и стотици ранени след експлозия в тексаски завод (видео и снимки)

Елица Мартинова 18 април 2013 в 07:44 1971 6

Eксплозия в Тексас отне живота на десетки, Снимка: БГНЕС
Eксплозия в Тексас отне живота на десетки, Снимка: БГНЕС

 

Двама души са загинали, над 100 са ранени, а десетки домове са разрушени след експлозия в завод за торове в Тексас,  САЩ, предаде "CNN".

Инцидентът е станал около 20 ч. в сряда вечер (3 ч. българско време), докато в предприятието в градчето Уест (северно от Уако) все още е имало работници. Според различна информация от местни медии в завода са били над 100 души и десетки от тях са загинали, а други са в критично състояние.

Тази информация обаче все още не е потвърдена от властите, които до момента не са излезли с официално становище за пострадалите и жертвите.

След експлозията са били евакуирани жителите на съседните райони заради изтичане на амоняк. Непосредствено след взрива един от резервоарите е пламнал, но пожарът е овладян от огнеборците.

Силната ударна вълна е нанесла материални щети на 75 жилищни сгради, част от които са напълно унищожени. Силно пострадало е и училище в близост до завода.

Районът на инцидента е отцепен и причините за експлозията все още се изясняват. Към 5 ч. българско време властите са разширили периметъра на евакуация заради опасения от нова експлозия.

„Има много страдание. Никога не съм виждал нещо подобно. Прилича на бойно поле в пълния му вид“, коментира местният шериф Парнъл Макнамара.

Часове след взрива над градчето Уест се издига пушек, а в района на експлозията има отломки, дървета и стъкла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови