Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам
11 февруари 2016
Подкрепяте ли референдума на Слави?
Да.
Само въпроса за мажоритарния вот.
Само въпроса намаляването на броя на депутатите.
Само въпроса за задължителното гласуване.
Само въпроса за дистанционното гласуване.
Само въпроса за намаляване на субсидиите.
Само въпроса за избор на областни дирекци и началници на полицията.
Не.
резултати
FACEBOOK

Интернет платформа ни казва за коя партия да гласуваме

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 17 април 2013 в 10:2032758

В интернет вече работи първата по рода си платформа „Гласоводител“, която помага на гражданите да определят партията, чиято управленска програма съвпада в най-голяма степен с личните им възгледи.

На сайта glasovoditel.eu гражданите могат да сравнят вижданията и позициите си с управленските платформи, които партиите издигнаха за изборите през май.

Това става с помощта на две програми. Първата от тях - „Гласоводител“, пита гражданите за техните предпочитания по конкретни предложения, взети от изборните програми на партиите. Инструментът дава възможност на избирателите да проверят коя партия е в най-голямо съответствие с предпочитаните от тях политики.

„Целта на програмата е да помогне на избирателя да рационализира своя избор, като му предоставя достоверна информация за действителните позиции на партиите и разликите между тях“, пишат създателите.

Втората програма се нарича „Гласоследител“. Чрез нея всеки човек може да провери коя партия от 41-вото Народно събрание е гласувала в съответствие с неговите разбирания. За целта в „Гласоследител“ е въведена база данни от реални гласувания в миналия парламент. Програмата дава възможност на желаещите да влязат в ролята на депутати и да гласуват, сякаш са присъствали на вота в пленарна зала.

Двете програми са разработени от Центъра за либерални стратегии, съвместно с Българското училище за политика „Димитър Паница“. Инициативата е подкрепена и от Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.Момчил Дойчев11:07 30 апр 201408
+ 0
- 0
Попълних първо английската версия. Абсолютно точно показа класацията на близостта и отдалечеността на моите възгледи от тези на основните партии в EС и в БГ. После попълних българската версия - получиха се доста различни резултати, абсолютно недостоверни резултати!
Borislav10:09 19 апр 201307
+ 0
- 0
А защо са включени само тези партии?
Глог21:53 17 апр 201306
+ 0
- 1
Много умна и хубава програма! Не зная само за кого и как е изгодна, за да ни я предложат.
Защото да кажеш на ошашавения кандидатизбирател коя партия какво му обещава, никак не е достатъчно . Както цял свят знае, в предизборно време всяка партия обещава всичко. Царят даже ни обеща само за 800 дни да стигнем централноевропейците. И дори самият той да бъде почтен. Но тъй като по Наказателния кодекс неизпълнението на предизборните обещание не се наказва и съдът не може да накара обещалият да изпълни обещанието си, предлагам, за да не се надлъгваме, просто да ми се осигури нотариално заверен договор за това, какво ще изпълни от своите обещания партията, за която аз ще гласувам.
Впрочем, защо няма закон, който да налага наказателни и материални наказания на управляващите политически партии и на техните лидери за неизпълнени от тях предизборни обещания, осигурили им получаването на властта?
Puorquоi, бе джанъм, след като още Жан Жак Русо е казал, че политическите партии ни управляват защото са сключили с народа нещо като обществен договор. Е, дайте наистина да го създадем този договор. Да го подпишем. И да си искаме обещаното.
Поп Дръвчо16:22 17 апр 201305
+ 0
- 0
А дедо ви поп, на гласоследителя, замяза на комунист. А де?

galio14:22 17 апр 201304
+ 0
- 0
много приятен сайт, благодаря :)
Стефан Ст11:46 17 апр 201303
+ 0
- 0
netrol, при мен на чело бяха само "малки партии"
netrol11:23 17 апр 201302
+ 0
- 0
Ами то, още като видиш поръчителите на "платформата", и всичко е ясно.
Трябва да се използват всички възможности за объркване на избирателя, внасяне на съмнение в неговите възможности да се ориентира правилно и насочване на добросъвестните стремежи на електората в подходящо русло.
Социолизите вече изчерпаха възможностите, ред е на други.
Да не вземе избирателят неориентиран да гласува за някоя от "малките партии".
Гласозаблудител май повече му подхожда на това упражнение.
Боян11:02 17 апр 201301
+ 0
- 0
"Зоната за ски спорт до Банско да се разшири"

Цеко, ти ли го прави тоя гласозаблудител?
 

Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.