Варненци нахлуха в общината, изсипаха торба с охлюви (видео)

OFFNews 12 април 2013 в 12:08 3936 7

Палатковият лагер пред община Варна.
Палатковият лагер пред община Варна.

Хората от палатковия лагер пред община Варна нахлуха днес по обед в сградата на кметството, за да попитат общинските съветници защо не подават оставка.

В момента обаче общинските съветници не са в сградата, защото няма сесия или комисии.

Протестиращите бяха дали срок до днес на обед общинските съветници във Варна да подадат оставка, но това не се случи.

Варненец пък изсипа пред общината торба с охлюви. "Това е агнешкото на бедните за Великден, а общинските съветници са охлюви", обясни той.

Палатковият лагер на протестиращите пред общината във Варна се разраства - днес в подкрепа на варненци пристигнаха протестиращи от София.

Петимата софиянци обявиха, че идват да подкрепят хората от палатковия лагер във Варна, защото оценяват усилията, които полагат за отстраняването на общинския съвет в града.

Протестиращите съобщиха, че очакват да пристигнат още хора от различни градове. В началото на седмицата те поискано съдействие от БДЖ за осигуряване на безплатен вагон за превоз на желаещи да протестират от София.

До момента нямат отговор и затова заплашват да блокират работата на касите в жп. гарата във Варна.

Палатковият лагер беше организиран преди 22 дни и е за сваляне на общинския съвет в града.

В началото на март протестиращите варненци принудиха дългогодишния кмет на града Кирил Йорданов да подаде оставка. Общинските съветници обаче отказаха да се оттеглят. 

От местния парламент вече няколко пъти заявяват, че няма да подадат оставка, защото хората от палатките не представлявали мнозинството от варненци, а и част от протестиращите вече повече от месец работят заедно със съветниците, участвайки в заседанията на комисиите на местния парламент.

Чуват се още и заплахи, че в подкрепа на протестиращите в неделя превозвачите ще блокират с тежкотоварна техника входните артерии на Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки