МС поръча 12 300 принтера за вота на свързана с Цветан Василев фирма

09 април 2013 в 14:10 2940 2

Техномаркет
Техномаркет

Министерският съвет ще поръча 12 300 принтера и консумативи за вота на 12 май на свързана с Цветан Василев и Корпоративна търговска банка (КТБ) фирма.

Обществената поръчка за доставката, обявена от МС, бе спечелана от компанията "К енд К електроникс", която управлява магазините "Техномаркет". На търга са се явили 3 фирми - "Диджитек", К енд К електроникс" и "Стемо". Офертата на първата фирма не е отворена, защото не отговаря на формалните изискванията. От останалите две "К енд К електроникс" е предложила по-ниска цена и печели конкурса. Офертата на фирмата е на стойност 1 045 400 лева за доставка на 12 300 копирни устройства, което прави по 85 лева на устройство заедно с консумативите.

Предложението на втория кандидат "Стемо" е за 1 489 899 лева или по 121,13 лева на принтер.

С принтерите секционните избирателни комисии ще отпечатват протоколите на предсрочните парламентарни избори.

През ноември 2012 г. мажоритарен акционер в дружеството "К енд К електроникс" стана регистрираната в Лихтенщайн компания Domtech Holding, зад която стои банката на Цветан Василев - КТБ. Банката беше един от основните кредитори на веригата за електроника, а после преобразува заемите си в собственост, като увеличи капитала на групата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!