Надежда и Костов пак се разведоха

01 април 2013 в 21:09 2973 3

И пак не играят в един отбор.... Снимка: БГНЕС
И пак не играят в един отбор.... Снимка: БГНЕС

Партията на евродепутата Надежда Нейнски и бившия председател на СДС Мартин Димитров „Синьо Единство“ изтегли документите си от ЦИК за участие в изборите.

ДСБ избра да остане при разделението и изостави каузата за единната партия, категорични са Димитров и Нейнски.

Депутатските места никога не са били самоцел за нас.Вярвахме, че подписаната единна платформа между ДСБ и „Единство“ е началото на общ път, който двете формации ще извървят към единната партия след изборите. Оказа се обаче, че протегнатата ръка за единство е само от наша страна, заявяват от партия „Синьо Единство“.

По-рано днес ДСБ внесе документи в ЦИК за съюз с Български демократически форум (наследника на Българските национални легиони), а председателят на изборния щаб Веселин Методиев обяви, че представителите на "Синьо единство" ги няма заради организационен проблем - трябвало „да приключи въпроса с банковия документ“.

„Притеснени сме от процесите в дясно. Десният избирател няма кого да припознае като свое представителство и заявка за защита на интересите му. Това се провали при Кунева, която претендираше да е дясна, при Костов, който се опитваше да събере остатъците от синята аристокрация на прехода, при Яне Янев“, коментира днес лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

От СДС призовават „всички избиратели и симпатизанти на разпадащите се политически структури в дясното на предстоящите избори да подкрепят силния десен отбор“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!