Прогнозите към 1 април: ГЕРБ взема 51%, Яне втори

01 април 2013 в 10:52 6895 9

Избори 2013
Избори 2013

ГЕРБ печели абсолютно мнозинство на парламентарните избори на 12 май.

Това сочат данните от тайно изследване на електоралните нагласи, до което OFFNews се добра на 1 април.

Изследването е поръчано на водеща ганайска социологическа агенция. Резултатите от него обаче бяха потвърдени и от водеща специалистка по политически пиар от столицата на Свазиленд Мпуту.

ГЕРБ е сигурен с пълното си мнозинство с 51%. Управляващата партия има потенциал да развие влиянието си и сред по-мекия електорат, който сега е застанал зад Яне Янев и го бута напред с 20-25%.

Трета е партията на протеста, оглавена от Александър Томов - Лупи. Той събира 100% от гласовете на феновете на ЦСКА и работилите някога в Кремиковци, които го припознават като чисто и неопетнено лице, което никога не се е забърквало в далавери. Партията на Лупи обаче има дефицит от още лица и електоратът настоява към нея да се присъединят още доказани личности като бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, футболистът Христо Стоичков, аптекарят Веселин Марешки и бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Ако те станат лице на протеста, партията им може да измести Яне от второто място и да вземе 20-25%.

В следващия парламент отново ще имаме силна етническа партия, но тя няма да е ДПС. Бившият електорат на движението се е преориентирал към Вежди Рашидов. Това е вследствие на значително порасналите художествено-творчески компетенции на електората в Кърджали и Разград, добрите ораторски заложби на новия лидер и политиката му на пълна трезвеност, която е в съответствие с мюсюлманските канони и впечатлява по-религиозното население.

В парламента със сигурност намира място и една зелена партия. Това е "Природата за хората и регионите" на Филип Цанов. За нея планират да гласуват бъдещите собственици на апартаменти в Банско, привлечени от новите писти в Пирин. Те са стотици хиляди, но африканските социолози на се ангажират с точна бройка, защото не са съвсем наясно със значението на думите "ски" и "писти".

БСП и "България на гражданите" на Миглена Кунева са на ръба с 3,999%. На тях не им достига точно по един глас, който се пази с особени мерки за сигурност в министерството на вътрешните работи.

Кунева ще получи златния глас при изявено желание да се коалира с ГЕРБ, а Станишев, ако признае, че магистралката му е по-къса от тази на Бойко Борисов. Ако и двамата проявят здрав разум, "Информационно обслужване" е готово да им предостави втори "златен глас", който в момента се пази от частно ГДБОП в офиса на известен бизнесмен в Бояна.

И двете партии обаче имат план как сами да добият липсващия им глас. Червените са се обърнали към новия патриарх Неофит с молба да възкреси още един скелет от кабинета на Жан Виденов, когото да сложат на избираемо място в Студентски град.

След като разцепи ДСБ пък Кунева планира да разцепи на две и СДС, откъдето да си осигури така липсващия й 1 глас.

Влизането на "Атака" в парламента, която също е с 3,99%, пък зависи от това дали от затвора ще бъде освободен Октай Енимехмедов, за да даде решителния си глас. Ако отново бъде създадена оперативна организация Енимехмедов да атакува Ахмед Доган и съветниците на Волен Сидеров го убедят да пусне още някой на трибуната до себе си, възможно е "Атака" да надхвърли процента си 5 пъти и да измести Яне Янев като основен коалиционен партньор на ГЕРБ. 

Още десетина партии на протестиращите ще съберат над 1%, за да могат да получат субсидията, която им се полага и да се разплатят с непълнолетните момчета с качулки и маски, които изразиха гражданската си позиция с бомбичка и бутилка в ръка.

Общият брой на гласовете надхвърля чувствително 100%. Причината е, че се очаква 800 000 мъртви души да възкръснат, 80 000 да бъдат докарани от Турция, 500 000 бюлетини да бъдат изсипани от чувалите, които депутатът Иван Божилов мъкне още от предните избори, 500 000 да гласуват два пъти, а останалите 500 000 ще бъдат преизчислени от Михаил Константинов по формула, за която профанизирания електорат няма нужния интелектуален капацитет да вербализира.

Това изследване не е правено от никакви ганайски социолози, а е правено в България, реагираха веднага политолозите Кънчо Райчев и Андрей Стойчев от ГЪЛЪБ. Те заявиха, че подобно изследване уронва бизнеса не само на социолозите, а и на всички гадатели, знахари и врачки, които съветват шефовете на МВР накъде да пращат патрулките с бюлетините.

Данните обаче бяха припознати от колежката им Мира Янкова. Тези двамата ги е яд, че нашият институт МДМБ вече има собствен клон в Гана и че почти всички жени от Мпуту вече са наети в предизборната кампания, контрира Янкова. 

OFFNews се свърза с видни учени от Магадан и Ереван с молба да коментират достоверността на изследването.

Те заявиха, че във връзка с изместването на земните пластове, астралните сфери и менталните наличности, тази година по изключение 1 април ще трае 42 дни и ще приключи на 12 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!