Платените писачи II: Яне - оле! Ставаш ми все по-симпатичен

Владимир Йончев 30 март 2013 в 17:40 15997 69

Яне Янев с Веселин Марешки, с когото доскоро бяха в коалиция
Яне Янев с Веселин Марешки, с когото доскоро бяха в коалиция

 

Бурна народна любов към Яне Янев избухна в коментарите под статиите в OFFNews.

За по-малко от 10 минути се появиха 13 венценосни коментара под статията "Мъже с черни шапки и очила предложили първо на РЗС сигнала за подслушване".

Впечатли ни, че внезапният изблик на топли чувства към политика, който на последните избори се заканваше, че ще уволни Бойко, изригна под вчерашна статия, публикувана преди повече от 24 часа.

Дотогава тя не се радваше на особен интерес от читателите, а под нея имаше само един коментар, който гласеше:

Здравеопазването определено е в колапс! Няма ли кой да се погрижи за човека?!

Изведнъж обаче заваляха мнения. Поради изключителната им стойност за развитието на политическата лирика, ще цитираме част от тях:

Иван: 

Това е пример как трябва да се прави политика в България какъв да бъде българския политик-открит и честен с гражданите. Ще гласувам за Яне този път. ШЩе дам шанс на умния политик

Жоро:

Яне – оле! Ставаш ми все по-симпатичен. Давай разкажи им играта на изборите!

Данчо:

Яне доказва, че е единствения политик у нас, който назовава нещата с истинските им имена. Браво, Яне, мачкай корумпираните комунисти.

Миро:

Янето не е бил никога ни с комунистите, ни с царя, ни с Бойко, ни с никой. не съм чул да се е омърсил досега.

Жана:

Впечатлена съм от политическото израстване на Яне Янев.

Марио:

Яне винаги е казвал истината.

Както можете да се досетите, Иван, Жоро, Данчо, Миро, Жана и Марио са с един и същ IP адрес. Същият компютър са ползвали още Каролина, Стефчо и Йори, които дори са се регистрирали с еднакъв e-mail в коментарите.  На столчето пред клавиатурата бързичко са седнали още Мира, Аре стига де, Асен и Мирела, която слага черешката на тортата с изявлението: "Най-подходящ е Янев за една нова България !"

Това е втората масирана атака на коментатори с едно и също ай пи във форума на OFFNews през последните дни.

Предишната бе под преводния материал "Цветан Василев: Президентът обслужва интересите на олигарси" и подробно я описахме в статията "Платените писачи ни нападнаха. А ние много им се радваме".

Направихме си труда да пуснем в Гугъл, част от коментара на Мирела, а именно "Най-после ще дойде някой,който ще изпере кирливите ризи на сегашните измамници". Излязоха 38 коментара със същия текст в десетки новинарски сайтове, като първият е пуснат на 20 февруари.

Домързя ни да проверим колко пъти са пействани по сайтовете и  другите любовни послания за Яне, пък и решихме, че РЗС сигурно си има счетоводителка, която правилно ще остойности труда на Иван-Жоро-Данчо-Жоро-Мира... (айде да не му изброяваме цялото шизоиме).

Затова решихме да се обадим на самия Яне Янев, за да ни разтълкува изворите на възхищението към личността му. Ето интервюто с него:

OFFNEWS: Г-н Янев, здравейте, имате ли 5 минути, за да ви задам няколко въпроса?

Янев: В момента, редя листи, а това е много трудно...кажете.

OFFNEWS: Под една наша статия, в която става дума за сигнала, който вие сте получили от мъже с черни шапки и черни очила. За сигнала, който Станишев сега разказва навсякъде. Под този материал ние получихме за 5 минути някъде около 15 коментара на платени писачи. От един и същи IP адрес и от един и същи имейл, но под различен псевдоним. Да ви попитам при вас колко са скъпи платените писачи и колко са те, дали е само един или са повече?

Янев: При нас?

OFFNEWS: Да, защото тези писачи, много хубаво говориха за вас, много ви харесват , всъщност то е само един човек, но от един IP адрес.

Янев:Ние в нашата централа, проверете IP адреса и всичко, което пожелаете, нямаме платени писачи и не възнамеряваме да имаме такива.

OFFNEWS: А според вас на какво се дължи този бум на коментари от един човек да се раздели на 10, за да напише толкова много неща?

Янев:Не мога да ви кажа, нямам предположение, най-вероятно това е част от кампанията да се декредитира РЗС. Тези сценаристи, които са го измислили, са сгрешили.

OFFNEWS: Тези коментари са изключително положителни към вас, в тях не се казва нищо против вас. Не са за дискредитация на РЗС, а точно обратното. Ето част от тях - ""Впечатлена съм от политическото израстване на Яне Янев.", "Янето не е бил никога ни с комунистите, ни с царя, ни с Бойко, ни с никой. не съм чул да се е омърсил досега.", "Яне доказва, че е единствения политик у нас, който назовава нещата с истинските им имена.". Това не е дискредитация на РЗС, трябва да го признаете.

Янев: Ако е вярна вашата теза, че всички тези коментари са от един ай пи адрес, от един човек - значи много добро не е за добро. Така е устроена човешката природа. И някой като го прави така, че да се забележи в обществото и да направи впечатление, мисля, че не е наш доброжелател.

OFFNEWS: То ест това не е част от вашата предизборна кампания и нямате нищо общо с този писач, така ли?

Янев: Не, категорично нямам!

Запис на разговора с Яне Янев можете да чуете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!