Бюро по труда организира рекламата на Стоичковите студенти

Александра Маркарян 30 март 2013 в 16:16 4459 17

Листовката, рекламираща движение
Листовката, рекламираща движение "Орлов мост", създадено от НПСС и избрало за свой водач Христо Стоичков. Снимка: OFFNews

Бюрото по труда в Студентски град е организирало раздаването на рекламни брошури на Движение "Орлов мост", създадено от компрометираното Национално представителство на студентските съвети (НПСС), от което се разграничиха студентските съвети на големите университети у нас и което си избра футболиста Христо Стоичков за водач.

На младежите, които раздават флаерите, се натъкнаха репортери на OFFNews.

От едната страна на листовката, под заглавие "Изборите на народа", пише: "Ние, Движение Орлов мост, призоваваме всички българи, които искат да изметат прогнилата политическа система, да поемата своята гражданска отговорност като се включат активно в предварителните избори, организирани от нас". (Запазена е оригиналната пунктуация.)

Под този текст има призив към четящия да издигне свои кандидати за народни представители и е публикуван интернет адрес, на който хората могат да номинират.

Най-долу пише "Движение Орлов мост".

В разговор младежите, раздаващи листовките, обясниха, че са били "извикани от бюрото по труда в Студентски град", както и че им плащат по 25 лева на ден за 8-часов труд.

Самите те не знаели кой е работодателят им, а листовките коментират като "някакви бунтовнически работи" и "някаква тъпотия".

"Интересно е да знаем дали с нашите пари, отчислявани към НПСС, се плаща за тази реклама. Искаме да знаем дали с нашите пари се плаща за нещо, което ние не одобряваме", коментира Ангел Златков от Движение "Промяна за студентите", което също алармира за организираната реклама.

По закон НПСС получава бюджета си, като всеки студентски съвет на университет отчислява по 10% от бюджета си. Бюджетите на студентските съвети пък са равни на минимум 1% от таксите за обучение, които студентите плащат на университетите си.

OFFNews потърси пиарката на НПСС Мария Немска, за да разбере кой плаща на студентите за раздаването на флаерите. Тя не отговаряше на мобилния си телефон. Само сигнал "свободно" даваше и телефонът на секретаря на НПСС Мариян Ников.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!