Цветанов нахлу в студио да се разправя със Станишев

29 март 2013 в 08:54 23628 82

Цветан Цветанов и Сергей Станишев заедно в студиото на bTV=
Цветан Цветанов и Сергей Станишев заедно в студиото на bTV=

Бившият вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се самопокани в студиото на сутрешния блок на bTV, където гост беше лидерът на БСП Сергей Станишев.

Станишев беше поканен за подробности по темата за нерегламентирано подслушване на политици и журналисти от правителството "Борисов". На пресконференция в четвъртък Станишев обяви, че по заповед на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов МВР е подслушвало политици и бизнесмени през целия мандат на ГЕРБ.

Цветанов отговори с извънреден брифинг, на който обяви, че Станишев лъже. Той обаче отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Бившият вътрешен министър поиска в петък включване по телефона в студиото на bTV, където гост беше лидерът на БСП. Водещият Виктор Николаев покани Цветанов в сутрешния блок в понеделник, на което Цветанов предложи да дойде до 3 минути, защото бил наблизо.

Станишев поиска при следващо участие на представител на ГЕРБ в това студио, който атакува БСП, партията да излъчи свой представител, който да влезе в студиото.

Цветан Цветанов обеща да „затвори” зад себе си вратата на политиката и да се извини публично на целия български народ, ако се докаже, че е нареждал подслушвания извън закона.

Той поиска Станишев да обещае, че ще излезе от политиката, ако прокурорската проверка покаже, че не е имало незаконно подслушване. Лидерът на БСП обеща само да се извини.

Станишев попита Цветанов защо не се е извинил на лекарите от Горна Оряховица, чиито подслушвани разговори бившият вътрешен министър чете в парламента.

Цветанов го попита няма ли да се извини за милионите, дадени на австрийския лобист Петер Хохегер, част от които е взела приятелката на Станишев (Моника Йосифова).

На въпрос няма ли да й е трудно на прокуратурата да установи незаконно подслушване, защото е било разпоредено устно, бившият вътрешен министър отговори: "Да не мислите, че МВР е плод и зеленчук, всичко се регистрира".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!