Шефът на студентите учил над 10 г., прекъснал за слаб успех

Борислава Бибиновска 28 март 2013 в 17:20 7140 9

Калин Костов (ц.) и Христо Лафчиев (д.). Снимка: БГНЕС
Калин Костов (ц.) и Христо Лафчиев (д.). Снимка: БГНЕС

Ангел Георгиев е "вечният студент", който учи повече от 10 години, а в досието му пише, че е прекъснал третата си магистратура поради слаб успех. Освен с Красьо Черния и скандалния ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов, той е свързан и с ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров.

Тези обвинения срещу лидера на Движение "Орлов мост" и председател на Национално представителство за студентските съвети (НПСС) отправиха днес от Сдружението за европейско качество във висшето образование.

Позовавайки се на досието на Георгиев от Стопанската академия "Д. А. Ценов", адв. Калин Костов, който е и бивш негов преподавател, обясни, че той се води за студент от 2002 г. 

Георгиев започва следването си в специалността "Стопанско управление" през 2002 г. През 2006 г. записва магистратура по "Бизнес администрация", а през 2007-ма отново учи магистратура - този път "Финансов мениджмънт".

Преди третата си магистратура, през 2008 г., Георгиев защитава докторска степен, като на защитата се явява с неговия приятел Красимир Георгиев - Красьо Черния, каза Костов.

3 години по-късно започва да учи трета магистратура - "Мениджмънт по търговска дейност", която прекъсва заради слаб успех, сочи справка в студентския регистър. Съмнителен, според Костов, е и фактът, че третата си магистратура Ангел Георгиев записва 3-4 дни, преди да бъде избран за председател на НПСС.

Христо Лафчиев от БАН заяви, че НПСС са направили опит да подменят протестите. Ангел Георгиев и други членове на НПСС се обявили за "велики реформатори" много след самите протестите.

Създадената през 2000 г. НПСС обслужва интересите на няколко университета, смята Лафчиев.

OFFNews потърси за коментар Ангел Георгиев, който заяви, че изнесените данни не отговарят на истината. Той е категоричен, че не е прекъснал следването си.

"В момента съм в удължен срок на обучението си, защото не успях да защитя навреме дипломната си работа", каза Георгиев.

Това щяло да се случи през август. По повод обвиненията, че е "вечният студент" Ангел Георгиев заяви, че "човек се учи докато е жив" и "всеки има право на обучение, независимо на колко е години". 

От НПСС заявиха, че всички нападки срещу студентската организация са провокация и опит да се дискредитират техните предложения за реформа във висшето образование.

Ангел Георгиев е сред създателите на "Движение Орлов мост", което предяви претенциите да е участвало в протестите на Орлов мост и не само това - че е свалило властта. Движението си избра за водач Христо Стоичков.

Масово студентите се разграничиха от Георгиев, НПСС и Движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews