„Крадци на избори“ на Кунева отмъкнаха вота на народа (видео)

Елица Мартинова 27 март 2013 в 16:09 3300 5

"Крадци на избори", Снимка: Сергей Антонов

Поредната акция на доброволците от „Движение България на гражданите“ се проведе в сряда. Тя бе озаглавена „Крадци на избори“ и се проведе пред сградата на Централната избирателна комисия.

Мъже с черни якета и маски на главите изиграха мълчалива сценка, описваща изборните манипулации през техните очи.

Маскираните апаши отмъкнаха чувалите с изборните бюлетини пред очите на президента Плевнелиев. Негова снимка бе поставена в центъра на акцията, а устните му бяха запечатани с тиксо – символ на опасенията на „Движение БГ“, че държавният глава нехае за честността на вота.

Опасенията на младите активисти са свързани с факта, че в секционните избирателни комисии ще присъстват само членове на парламентарно представени партии от миналото Народно събрание.

„С наближаването на изборите се засилват въпросителните и съмненията за спекулации и манипулации по време на вота. Във връзка с това доброволците на движението организират акцията пред ЦИК, за да насочат  общественото внимание към предстоящите политически машинации. Артистичната акция цели да напомни и на експертното правителство, че то носи отговорност предстоящите избори да не бъдат опорочени. Активистите 
имат основателни съмнения, че практиките с изнасяне на чували с бюлетини, търгуване с вота и лобизъм на най-високо ниво от президентските избори, ще бъдат повторени и на 12 май“, пишат в съобщението си „Движение БГ“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!