Протестиращите студенти си избраха Христо Стоичков за водач

Александра Маркарян 21 март 2013 в 11:07 4423 17

Студенти, организирани от НПСС, на протест на Орлов мост. На този протест бе обявено създаването на Движение
Студенти, организирани от НПСС, на протест на Орлов мост. На този протест бе обявено създаването на Движение "Орлов мост". Снимка: Сергей Антонов

Студентите, които поискаха участие във властта чрез създаденото от тях месеци след началото на протестите "Движение Орлов мост", си избраха за лидер футболиста Христо Стоичков.

Това обяви в съобщение до медиите председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев, представител на Стопанската академия в Свищов.

В съобщението се казва още, че има голяма нужда от движението и участието му във властта, защото в противен случай "гражданите ще свалят всяко следващо правителство".

Ето как студентите стигнали до извода, че трябва да създадат "Движение Орлов мост" и избрали Стоичков:

"Ние, студентите, се събрахме днес (бел. ред. на 20 март) до езерото "Ариана", където обявихме решението си да бъдем ядрото на обединяваща гражданска структура, която да има легитимни представители във всички институции. В противен случай гражданите ще свалят всяко следващо правителство, а това ще доведе до хаос в страната. Затова създаваме "Движение Орлов мост", което чрез нас, младите и политически неопетнени, да се противопостави на статуквото в България. На срещата днес заедно решихме да си изберем водач, който заедно с нас да се бори за каузата ни, без да има лични облаги, който не е бил в политиката и няма такива амбиции. Сред предложенията ни най-ярко се открои името на Христо Стоичков. Затова ние, представителите на Националното представителство на студентските съвети ще отидем в четвъртък, (21.03.2013 г.) в 11.45 ч. в зала "Арена Армеец", където разбрахме, че Стоичков ще има тренировки с детски отбори. Ще използваме случая, за да му представим идеите и целите си, като желанието ни е той да оглави нашето движение и да се превърне в негов патрон".

 В писмото си председателят на НПСС Ангел Георгиев анонсира и провеждането на първични избори за представителите на движението във властта, както и кръгла маса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!