Самозапалилият се от Ситово е в кома

Борислава Бибиновска 21 март 2013 в 10:01 1651 0

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Състоянието на самозапалилия се мъж от силистренското село Ситово остава критично, съобщиха от Военноморската болница във Варна.

Пострадалият Тодор Йовчев е в медикаментозна кома и на апаратно дишане. Той е с повече от 90% изгаряния, като вече са засегнати и бъбреците му. В следствие на обгазяването пациентът е получил и изгаряния на горните дихателни пътища.

Д-р Ивайло Въжаров, директор на Военноморската болница във Варна, обясни, че още е рано да се приедприемат оперативни интервенции. 

"В момента му правим хирургична обработка на изгорените повърхности", съобщи д-р Въжаров.

Най-тежкият проблем е не степента на изгранията, а степента на дълбочината на изгарянията – 3-та, уточни още той.

41-годишният мъж от Ситево се самозапали вчера преди обяд. Причината мъжът да посегне на живота си е тежкото социално положение, в което се е намирал. Докато все още бил в съзнание, сам обяснил на лекарите, че от 4-5 години е безработен.

За последния месец това е петият случай на самозапалване в България.

Първият случай на самозапалване бе на 19 февруари, когато мъж се заля с туба бензин на пешеходната пътека на бул. “България” във Велико Търново. Въпреки опитите на стоящите наблизо таксиметрови шофьори да му помогнат, мъжът почина от изгарянията няколко дни по-късно.

Ден по-късно 36-годишният Пламен Горанов - на 20 февруари, се самозапали пред сградата на общината във Варна. Пламен изля върху себе си около 3-4 литра бензин, ден след като държа реч, в която обвини ТИМ за тежкото положение във Варна.

Третият случай на самозапалване е от 26 февруари в Раднево. 53-годишният Венцислав Василев предварително напои дрехите си с бензин и се самозапали в сградата на общината. 

На 13 март на живота си посегна Димитър Димитров, който се самозапали пред президентството. Неговото състояние е стабилно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!