Цветанов се уредил с кола и охрана в последната седмица на кабинета „Борисов“

20 март 2013 в 22:28 4204 10

Цветан Цветанов и Искра Фидосова внасят документите на ГЕРБ в ЦИК. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов и Искра Фидосова внасят документите на ГЕРБ в ЦИК. Снимка: БГНЕС

Кабинетът на Бойко Борисов в оставка е взел решение на 4 март Цветан Цветанов да остане с охрана от НСО.

Причината: „поради повишената степен на застрашеност“ за живота на бившия вътрешен министър. Това става ясно от отговор на пресслужбата на Националната служба за охрана до агенция „Фокус“.

Във вторник, при внасянето в Централната избирателна комисия на подписите за регистрация на ГЕРБ за изборите, Цветанов се появи с четирима гарда на НСО. На въпрос на OFFNews защо все още се движи с хора от Националната служба за охрана, Цветанов отговори: “Не мога да ви кажа”.

Според представители на опозицията възмутителен е и фактът, че бившият премиер Бойко Борисов е охраняван от няколко джипа и много охранители (така се яви в Ловеч в неделя).

Практиката е до година бившите премиери и президенти да бъдат придружавани от една кола и един охранител, коментираха експерти.

Казусът с „повишената степен на застрашеност“ за Цветанов напомня и комичната ситуация с изказването на Борисов, че Ахмед Доган е подготвял атентат срещу него.

Не е достоверна информацията, че Ахмед Доган е поръчител на атентат срещу Бойко Борисов. Няма данни Доган да е участвал или планирал подобни действия, заяви на 14 март главният прокурор Сотир Цацаров.

На 8 юни 2005 г. в Националната разузнавателна служба (НРС) чрез неин представител в балканска държава е постъпила информация от чуждестранна разузнавателна служба. Според получената информация планираният атентат бил договорен с Ахмед Доган, който е подготвян да заеме... мястото на Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!