Габрово след кошмарната буря (снимки)

16 март 2013 в 01:26 7052 6

Ураганният вятър нанесе щети за милиони левове в Габрово. Снимка: Петър Цвятков
Ураганният вятър нанесе щети за милиони левове в Габрово. Снимка: Петър Цвятков

Все още няма предпоставки за отмяна на бедственото положение в Габрово, Трявна и Дряново, съобщи областният управител Мариян Костадинов.

39 населени места в областта все още са без ток.

69-годишен мъж загина в петък вечерта в Габрово, след като падна от покрива на къщата си. Мъжът се качил на покрива, за да поправи щетите след ураганния вятър. 

 

 

В четвъртък вечерта ураганният вятър е нанесъл щети на почти всички сгради на училища, детски градини, ясли, културни институти.

Най-сериозни са щетите на училище „Иван Вазов”, където е отнесен почти целият покрив.

Общата стойност на нанесените щети само върху публичните гради и съоръжения възлиза на милиони левове.

Почти без покрив е останало и Народно читалище „Априлов-Палаузов”.

От габровските църкви най-засегнати са „Св. Троица“, където е откъсната 100 кв.м. от покривната обшивка и църквата в кв. Бичкиня, където е разпокрита голяма част от ламаринения покрив.

Новата сграда на Държавен архив в кв. Дядо Дянко е изцяло разпокрита.

Множество поражения са нанесени и по сградите, в които са настанени социалните услуги – Дома за възрастни с физически увреждания, Дома за деца, лишени от родителска грижа и в Дома за медико-социални грижи за деца.

Напълно разрушени са покривите на зала „Хандбал и вдигане на тежести” и Спортното хале по акробатика и батут в Спортен комплекс „Христо Ботев”. Пострадали са сериозно новото футболно игрище с изкуствена трева и тенис кортовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови