Вместо документи, БНТ изпрати опровержение

26 февруари 2013 в 16:01 6627 6

Вместо проектодоговора с фирмата собственик на обществения мултиплекс и офертата, която тя е отправила, Българската национална телевизия (БНТ) изпрати на редакционната ни поща опровержение по повод публикацията на OFFNews  "БНТ готви “данък цифровизация” в полза на Цветан Василев".

Публикуваме го едно към едно, като отново напомняме, че очакваме да получим предложената от "Фърст диджитал"  оферта към БНТ, както и самия договор, когато такъв бъде сключен. Той ще бъде най-точното доказателство за това съблюдаван ли е или не общественият интерес. 

"Във връзка с днешна публикация в електронното издание OffNews.bg БНТ официално заявява: Нито едно от твърденията, засягащи Българска национална телевизия в публикацията със заглавие "БНТ готви "данък цифровизация" в полза на Цветан Василев" не отговаря на истината!

Със заповед на генералния директор в БНТ е създадена специална работна група, която от месеци работи и преговаря по всички пaраметри на договора за ефирно цифрово разпространение на програмите на телевизията. Тази дейност е свързана с приетия от Министерски съвет План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) на територията на Република България. 

Нито една от цифрите, посочени като параметри в споменатите договори на БНТ, не е вярна! 

Категорично не отговаря на истината и твърдението, че УС на обществената телевизия е "подложен на силен натиск да подпише договора на възможно най-високата цена". За справка, според ЗРТ членовете на УС на БНТ нямат функцията и правомощия да подписват договори!

 В заключение бихме допълнили само, че по време на този мандат на управление, БНТ постигна значително намаление на цената в договора си за разпространение.

 Убедени сме, че професионалните стандарти и журналистическата етика ще гарантират корекции в информацията на колегите от OffNews.bg, включително и в частта с името на генералния директор на БНТ, което е Вяра Анкова, а не Янкова!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови