Ударни бригади раздават правосъдие на протеста в неделя

Юлиан Христов 24 февруари 2013 в 01:03 10614 10

Протестът в София на 19 февруари. Снимка БГНЕС
Протестът в София на 19 февруари. Снимка БГНЕС

Група от т.нар. ударни бригади, в които са включени бойци от боевете MMA, са мобилизирани, за да провокират протеста в неделя и да създадат хаос и безредици.

За това предупредиха от Легия „Антимафия“, в отговор на изнесените днес от Антон Кутев твърдения, че хора, свързани с Митко Каратиста и със съответните бойни школи, са намесени в организацията за утре. От БСП предупредиха, че постъпват множество сигнали за масово изкупуване на боксове, бухалки, бомбички, за мобилизация на различни клубове, които се занимават с бойни изкуства.

Григор Здравков от Легия „Антимафия“ обясни пред OFFNews, че най-довереният човек на Митко Каратиста е Мишo–Бърборкото, който е последният шофьор на Румен Николов-Пашата, преди ГЕРБ да дойде на власт. Пашата е сочен за близък до експремиера Бойко Борисов.

Бърборкото е задържан в края на 2011 година за организиране на побоища, рязане на уши, чупене на крайници и рекет. Тогава той, заедно с Николай Петков-Чебурашката и брат му Теодор Петков-Манекена, бяха арестувани по обвинения за рекет и поръчителство на побой над крупен столичен ресторантьор.

Бърборкото отговаря за ударните бригади към ГЕРБ – това са бойци от клубовете ММА. Собствениците на ММА-федерацията – WRKO, били лични бодигардове на босовете на СИК братя Маргини. Друга основна негова функция е да бъде посредник между Пашата и висшестоящ началник от Агенция “Митници” по прякор Урко.

Бърборкото отговаря за събирането на пари от наркоразпространието от “Обеля”, “Надежда” и “Люлин”. Той „покрива” двама известни наркоразпространители с прякори Жабата и Джуката, които отговарят за “Надежда”. Същият отговаря за събирането на рекет от вносителите на китайски и турски стоки, тъй като най-голямата китайска общност е съсредоточена в района на “Надежда”.

Ето какво казва за него Ванко Атанасов, един от близките хора до Борисов, в публично разпространен запис

Митко Стефанов е много силен човек, да знаеш. Способен е на такива неща, че на нас с теб ни е бедна фантазията. Говорил съм с най-близкия му човек, който си е директно с Бойко, но никъде не фигурира. Митко си контактува директно с Цецо, директно с Бойко.

Дали действа с Флоров (началникът на ГДБОП – бел. авт.) или през човек, това не знам. Всичко стана след като заключиха Бърборко и започнаха да излизат някои неща. Митко там, дал му е едни справки от Столична община за едни хора, за едни хора в митниците, които след това са станали началници, пък после Бърборко е казал, че са му приятели.

На изборите през 2009 г. Митко е помогнал за финансирането на партията (ГЕРБ). Намирал е фирми, спонсори – официални, и те сега му се отблагодаряват по някакъв начин. Аз знам за негови разговори с Цецо, присъствал съм лично. Да не ти казвам сега каква му е позицията. Половината БОП, половината ДАНС и половината съдии са на заплата при него.

Срещу групата на „новите мутри“ има много сигнали за рекет и побой. Един от пострадалите бизнесменът Емил Петрунов, който притежава верига ресторанти “Ниагара”. Той бил заплашван, защото отказал да си плаща такса от 10 000 лева месечно на бабаитите. На 12 декември криминалисти задържаха групата за побоя срещу Петрунов. В бандата участвал и Бърборкото. След показан обиск в училището с фитнеса разследващите изнесли оттам маски и оръжия.

По този и още няколко сигнали за същите силови методи на групата има три жалби в столична полиция от други бити и рекетирани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!