Моделка от Дупница свика протеста "за" Бойко

21 февруари 2013 в 16:59 11604 21

Профилът на Татяна Стамболийска в Red Models. Факсимиле от 21.01.13 г.
Профилът на Татяна Стамболийска в Red Models. Факсимиле от 21.01.13 г.

22-годишна моделка от Дупница е организаторът на мащабния протест, който днес трябваше да се състои на "Позитано" в защита на експремиера Бойко Борисов, разкри OFFNews.

Младата дама, която планираше да докара 2000 симпатизанти и 16 автобуса, всъщност е модел на агенция Red Models с амбиции да се снима в тв предавания, реклами и филми, сочи професионалният й профил.

За агенцията "Ред моделс" се знае, че е близка до изпълнителния директор на вестник "Уикенд" Светослав Кантарджиев, макар че официалният й собственик е  Ахмед Мюмюн Али. В самия сайт на "Ред моделс" пише, че New Media Group е медиен партньор на агенцията. Снимка на момиче на "Ред моделс" е публикувана и в последния брой на вестника.

Организаторката на про-ГЕРБ митинга се казва Татяна Стамболийска и официално е депозирала от свое име в Столичната общината молба за разрешение на протеста. В молбата, входирана на 20 февруари, не се уточнява коя организация, партия или движение стои зад планирания за 17 ч на 21 февруари протест. Пише обаче, че в тази връзка на площад "Македония" ще пристигнат 16 автобуса. По-надолу се уточнява, че всички евентуални щети по имуществото и хората са за сметка на организаторката.

Въпреки мащабната организация, шествието бе отменено в последния момент.

OFFNews се свърза с Татяна Стамболийска (вижте разговора ни по-долу). Тя разказа, че е студентка в Благоевград и е "симпатизантка на цяла България и на г-н Борисов". Не спомена обаче, че е (или е била) в младежката структура на ГЕРБ (за това сочи публикация на в. "Струма" от 2011 г.):

- Разбрахме, че правите протест на ул. "Позитано" и искаме да го отразим. Каква е организацията?

- Отменя се. Притеснявам се за хората. Има слухове за провокатори и се притеснявам някой да не пострада. Аз не съм срещу г-н Борисов и срещу държавата. Чух изявлението на Бойко Борисов и писах във Фейсбук групата, че се отлага. 

- С кого организирате този митинг?

- Само аз съм организатор. 

- Как успяхте сама да организирате 2000 души и 16 автобуса?

- Хората са видели Фейсбук групата ми и ми се обадиха. Казаха, че събират пари за автобуси и сами се организираха по градове. Автобусите даже не са на една и съща фирма.

- Кога започнахте организацията?

- Преди два дни.

- Вие член ли сте на ГЕРБ? Или може би симпатизант?

- Симпатизант съм на цялата държава и на г-н Борисов. Някой не разбра какво искат хората. Те протестираха против ЧЕЗ, против високите си сметки.

- Кажете ни повече за себе си. С какво се занимавате?

- Студентка съм в Благоевград, икономическа специалност. От Дупница съм, на 22 г.

- След като митингът отпада заради очаквани провокации, предвиждате ли друг?

- Аз ще преценя дали да свикам нов според ситуацията в държавата.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!