Бойко се скри и от Левски

Елица Мартинова 19 февруари 2013 в 08:14 9610 29

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Вече повече от 70 часа Бойко Борисов не се е показвал на публично място. Премиерът, който режеше ленти по два пъти на ден и откриваше по два пъти една и съща магистрала (първо едното платно, после другото), се скри, когато народът излезе по улиците.

Последната изява на Борисов бе заранта в събота в сутрешния блок на Нова телевизия.

Борисов няма да присъства дори на честванията по случай 140-годишнината от обесването на Васил Левски.

Това става ясно от обявените събития по повода.

В памет на Апостола пред паметника на Васил Левски в София ще се проведе церемония. В нея са заявили участие председателят на парламента Цецка Цачева и президентът Росен Плевнелиев.

В отбелязването на датата в родния град на Левски – Карлово – вчера се включи и министърът на отбраната Аню Ангелов.

Последната публична изява на министър-председателя бе в събота пред „Нова телевизия”. Тогава той обяви, че вътрешният министър Цветанов ще оглави предизборния щаб на ГЕРБ. На практика това е елегантен начин да отстрани вицепремиера от кабинета, защото според промените в Изборния кодекс, предложени от самата ГЕРБ, членове на изпълнителната власт не могат да оглавяват предизборните партийни щабове.

По-късно същия ден премиерът Борисов отмени спешно всичките си изяви и замина за Скопие през уикенда, в който цяла България протестираше.

Според информация на OFFNews Борисов е бил в Скопие само броени часове и се е прибрал по-рано от планираното.  За първи път завръщането му от чужбина не беше обявено публично и репортери не бяха поканени да го чакат, за да сподели резултатите от посещението си.

Читател на OFFNews твърди, че е забелязал премиера в 12 часа в неделя да играе футбол на игрището в Дианабад. Редакцията не успя да потвърди тази информация.

Макар че в понеделник ключова фигура от кабинета му – финансовият министър и вицепремиер Дянков – подаде оставка, министър-председателят все още не е направил публичен коментар.

За оставката на вицепремиера бе пуснат да дава обяснения Б отборът на ГЕРБ. Депутатите, които бяха изтъпанчени на трибунката в парламента, се оплетоха и признаха, че дори не знаят защо Дянков си е подал оставката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!