Обвиниха олимпиеца Писториус за убийството на гаджето му

Борислава Бибиновска 14 февруари 2013 в 15:19 6563 1

Олимпийския и параолимпийски лекоатлет Оскар Писториус получи обвинение в убийството на гадежто си. Младата дама бе намерена мъртва в Деня на влюбените в  дома му Южна Африка.

По-рано днес световните медии гръмнаха с новината, че в дома на световноизвестния бегач е открит труп на 30-годишна жена.

Според първоначалната информация за убийството е бил задържан 26-годишен мъж. Нямаше данни дали това е Оскар Писториус, който също е на 26.

Би Би Си обаче посочва, че от полицията са дали потвърждение, че Писториус е обвинен за убийството на 30-годишната манекенка Рийва Стийнкамп, с която лекоатлетът е имал връзка от около 2 месеца. По-късно днес се очаква Писториус да се появи в съда. 

Рийва Стрийнкамп е била простреляна в главата и в горната част на тялото. Смъртоносните изстрели са произведени с 9-милиметров пистолет.

Остават неясни обстоятелствата около убийството.

До този момент една от версиите бе, че параолимпиецът е объркал приятелката си с крадец и затова я е прострелял.

ВВС посочва, че полицията в южноафриканската столица е била изненада от слуха, че убийството е станало по погрешка.

Полицията съобщава, че и друг път са постъпвали сигнали за инциденти от "домашен характер", установени в дома на Писторус.

По ирония на съдбата ден преди да умре моделката Стрийнкамп публикува следния пост в "Туитър": "Каквa изнена готвиш за своята любов утре?"

Писториус, който е известен с прозвището "Бягащият на ръба на бръснача", е олимпийски и параолимпийски лекоатлет от Южна Африка. Става известен с върховите си постижения на 100, 200 и 400 метра гладко бягане въпреки факта, че тича с протези, защото и двата му крака са ампутирани.

Оскар участва в състезания с обикновени атлети и изненадващо показва по-добри резултати от тях и дори се доближава като резултат до световния шампион на 400 метра — Джеръми Уоринър.

Участва на Олимпиадата в Лондон през 2012, където се класира за полуфиналите на 400 метра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови