Шефката на ДКЕВР продължава да върти частен бизнес

14 февруари 2013 в 14:33 3705 8

Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС
Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС

Новият шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова все още е собственик на частната компания, чрез която, както и самата тя призна, е продавала незаконно цигари. 

Това показва справка в Търговския регистър, според която Иванова продължава да е едноличен собственик на капитала на дружеството "Имидж код груп" ЕООД. От информацията в регистъра е видно, че Иванова наистина е прехвърлила управлението на фирмата  на сина си - 22-годишния Фарес Фарис Иванов. Той е регистриран като управител от 11 февруари 2013 година. Иванова обаче не е заличена като собственик на дружеството, което е придобила през февруари 2011 година. 

Подробност в случая е, че дружеството, което се занимава основно с търговска дейност на хранителни стоки и тютюневи изделия, Иванова е придобила от адвокатката Ангелина Томешкова, която до 2005 година е работила в в адвокатската кантора на бившия главен прокурор Борис Велчев - "Георгиев и Велчев" ООД. 

В четвъртък пред журналисти Иванова призна, че не е знаела, че онлайн продажбата на цигари е забранена от закона и заяви, че ще си понесе вината за това. В същото време обаче тя спести информацията, че остава собственик на въпросното дружество. В същото време, по заръка на премиера, Иванова мобилизира прокуратурата за проверки в ДКЕВР. Пред ТВ7 тази сутрин тя заяви: "Ще се опитаме да сложим ред в тази къщичка. Днес прокуратурата влиза в ДКЕВР." Новият шеф на комисията се обяви за тотална прозрачност в работата й. 

"Дали ще мога да се справя за 20 дни и аз не знам, но ще направя всичко възможно", така тя коментира даденият й от премиера срок, като кредит на доверие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови