Първа кръв: Водачът на протеста във Варна наръган с нож

13 февруари 2013 в 22:40 13834 20

Наръганият с нож организатор на протеста във Варна Иван Петров (в средатас). Снимка: Petel.bg
Наръганият с нож организатор на протеста във Варна Иван Петров (в средатас). Снимка: Petel.bg

Иван Петров - един от водачите на протеста във Варна е наръган с нож.

Около 21 часа, в края на протеста, когато хората вече са си разотивали, Петров, който е бивш футболист на "Спартак" Варна, вървял към колата си по пътечката до църквата "Света София". Изведнъж усетих удар в гърба си. Обърнах се и видях мъж с качулка да бяга. В следващия момент разбрах, че имам кръв около кръста, разказва Петров пред сайта petel.bg.

След раняването си Петров е вървял около 50 метра, след което е спрял кола, която го е откарала в болницата. Там раната му е обработена, а в момента (малко след 22 ч) Петров дава показания пред полицията.

Днешният протест във Варна е най-многобройният в морската столица и съперничи на големия протест в Благоевград. Според различни медии по улиците са излезли между 2 и 5 000 души.

За разлика от предишните дни, протестът не беше само за високите цени на тока, а бе обявен с далеч по-общата формулировка "Протест за правото да бъдем граждани в собствената си държава".

Този път почти нямаше лозунги за изгонване на чуждите монополи. Най-честите скандирания бяха: "Мафия, мафия". Демонстрантите носеха български знамена, а преминаването им по булеварда беше аплодирано от работещите в съседните магазини, които бяха излезли да гледат впечатляващото шествие.

За разлика от вчера, не се стигна и до сблъсъци с полицията. Униформените отново бяха много, но вървяха успоредно със шествието и отношенията им с демонстрантите бяха коректни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!