Телевизия Bulgaria ON AIR става българският Bloomberg

04 февруари 2013 в 13:19 4356 1

Виктория Миткова, Bulgaria ON AIR
Виктория Миткова, Bulgaria ON AIR

Бизнес телевизията Bulgaria ON AIR и международният гигант за финансови новини Bloomberg сключиха споразумение за сътрудничество, съобщиха от българската компания. 

Така Blоomberg ще се превърне в първостепенен доставчик на видео- и телевизионно съдържание на тема финанси за Bulgaria ON AIR. Телевизията, която е базирана в София и се приема в цяла България, ще излъчва ежедневно оригинални новини от Bloomberg Television - видеоматериали, интервюта и репортажи.

 “Хората, които вземат глобалните решения и световните лидери разчитат на Bloomberg Television за верни, точни и актуални бизнес новини, а сега и зрителите, които гледат излъчванията на български език могат да се възползват от съдържанието, интервютата и репортажите, които правим”, заяви Малкълм Фрийд, управляващ директор на Bloomberg Television за Европа, Близкия Изток и Африка

„За малко повече от една година екипът на Bulgaria ON AIR спечели доверието на българския зрител. Вярваме, че сътрудничеството ни с екипа на Bloomberg Television ще вдигне още качеството на телевизионния ни продукт, ще постави пред нас още по-високи професионални критерии”, каза Виктория Миткова, управител на медийна група Bulgaria ON AIR.

 Според договора Bloomberg Television ежедневно ще предоставя оригинални интервюта, новини и друга програма, която ще се излъчва на български език от Bulgaria ON AIR. Със студия в Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг, Bloomberg Television разполага с ресурс от 2400 медийни професионалисти в своите 146 бюра в 72 страни по света и предоставя задълбочени бизнес, икономически и политически новини. Журналистите на Bulgaria ON AIR получават достъп до международните студия на Bloomberg.

Подобен договор за сътрудничество с международен медиен гигант сключиха през декември 2012 г. телевизия BBT и Turner Broadcasting System Europe Limited (компанията майка на CNN International). От сътрудничеството ще се роди новият новинарски канал News7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews