Доган дал 1,6 млн. лв. на "Атака" за предизборна кампания

03 февруари 2013 в 17:13 29936 27

Докладната на Ахмед Емин до Доган. Снимка: facebook
Докладната на Ахмед Емин до Доган. Снимка: facebook

Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.

Това става ясно от документ, който беше разпространен в социалните мрежи. До момента за съществуването на такъв документ се говореше неофициално в публичното пространство. 

Документът е подпечатан с печат на Движението за права и свободи и е подписан от тогавашния началник на кабинета на Доган - Ахмед Емин. Три години по-късно Емин бе открит мъртъв в сараите на Доган в кв. "Бояна", като официалната версия за смъртта му е самоубийство. 

Разпространеният документ представлява докладна до Ахмед Доган, в която Емин уведомява лидера на партията, че във връзка с постигнато със Сидеров споразумение и след решение на Централното оперативно бюро (ЦОП) на ДПС, той е изпълнил поставената му задача и платил 1,6 млн. лв. Сумата била предадена в присъствието на двама, посочени от Доган, членове на ЦОП - Камен Костадинов и Росен Владимиров.

Мълвата за раздавани от ДПС пари на "Атака" е подхранвана многократно от напусналият партията на Доган Касим Дал. 

"В партийните среди на ДПС - сред активистите по региони, отдавна се говореше, че ДПС е подпомагало финансово "Атака". Това не е само мое мнение. Доста наши местни лидери бяха против тази практика и настояваха този подход да бъде заклеймен", заявява през юни 2011 година в интервю за "168 часа" бившата "дясна ръка" на Доган. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!