Карбовски: Късам с Нова заради старата генерация ченгета

Мая Младенова 02 февруари 2013 в 15:05 8384 20

Мартин Карбовски
Мартин Карбовски

Една от емблемите на Нова телевизия Мартин Карбовски къса инфарктно с медията. Още днес той няма да води "Директно" и "Отечествен фронт", макар че те не са свалени от програмата. Причината за скоростната раздяла е намеса на "колеги" в подбора на гостите на предаванията му, съобщи водещият пред OFFNews и потвърди новината за раздялата.

"Не вървят нещата, пречи ми се да работя. Проблеми с телевизията нямам. Но не съм доволен от отношението на колеги там, които, без да са оторизирани, кадруват в предаването ми. В последните месеци стана така, че не мога да поканя когото искам. Гостите ми започнаха да изчезват и за това не е виновна телевизията", каза Мартин Карбовски. На въпрос кои колеги визира, той обясни, че говори за "старата генерация ченгета", но не назова име. Пред в. "Стандарт" журналистът сподели, че "може да се каже, че послушах настойчивите съвети на Кеворк Кеворкян, че трябва да спирам от време на време". На въпрос на OFFNews има ли нещо общо водещият на "Всяка неделя" с решението му за напускане, Карбовски отговори: "Никога не говоря срещу хора, с които съм работил. Това ще се отнася и за Нова, и за продуцентите ми от "Телеман". Отсега нататък няма да чуете лоша дума за моя работодател, независимо каква свиня е."

Един от "измъкнатите" от предаването му бил митрополит Кирил. "Не е само той, и говорим все за хора, които иначе си държат на думата", разказа телевизионерът.

Докато обяснява защо се разделя с телевизията, водещият е на път към поредния обект за снимки. "Продължавам да снимам, защото от 7 години не съм излязъл от махалите. И получавам ръкопляскания и няколко скрити ритника. Не приемам явна или подмолна намеса", гневи се журналистът. Казва, че екипът му 99% остава с него. Според информация в други медии обаче главната му редакторка Нина Александрова ще седне днес на мястото му в студиото. "Нина е свободна да прави каквото поиска", e eдинственият му коментар на въпроса. Oт 16 ч, вместо "Карбовски Директно", Нова пусна повторение на шоуто "Аз обичам България".

 Слух, че Мартин Карбовски е получил покана от TV7, се носят от миналата година. Досега обаче няма потвърждение той да е приел предложението. Продуцентите му от "Телеман" продължават да работят с Нова, където върви и другото им предаване - "Горещо" с Венета Райкова. По засега непотвърдена от телевизията информация съвсем скоро Карбовски ще стартира ново предаване именно по TV7. Той самият не пожела да коментира кой ще е новият му работодател.

 В свое съобщение до медиите Нова телевизия обяви, че "Мартин Карбовски информира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, за решението си да напусне Нова ТВ и за това, че в четвъртък (31 януари) е подписал договор с друга телевизия". Според Нова тв тази постъпка е "некоректна и неетична", тъй като двете му предаванията имали договор до юли 2014 г.

 "Поведението на водещия, както и неговите решения са изненадващи за Нова ТВ и Тeлеман, тъй като в последните няколко седмици се водиха преговори между двете страни за удължаване на съществуващите договори и производството на нови проекти.  Продуцентска къща „Телеман” и екипа, който стои зад създаването на предаванията „Карбовски Директно” и „Отечествен фронт”, остават в Нова ТВ. В ефира на медиата ще продължи да се излъчва и предаването „Горещо” с водещ Венета Райкова, която работи активно по подготовката на нов проект, който ще тръгне скоро в ефира на телевизията. Много скоро Нова ТВ ще обяви плановете си за програмно съдържание в съботния следобед", се казва още с позицията на медията. Тя завършва с пожелания от страна на ръководството за успех в новите начинания на водещия, както и с благодарности за съвместната работа.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews