Свещеник оприличи визита на Борисов като "Среща с Господа"

02 февруари 2013 в 12:45 3405 4

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Днес е празника Сретение Господне - Среща с Господа, а ние имаме среща с ваша милост. Така се обърна към премиера Бойко Борисов архиерейският наместник на Разград отец Георги Георгиев, съобщи Дарик.

Това стана на церемония по откриване на ремонтирани отделения в местната болница.

Репликата на отец Георги дойде преди той да връчи на премиера икона на Св. Цар Борис Михаил Покръстител. Поводът е дарение от 32 000 лв., което по разпореждане на Борисов ГЕРБ направи по сметката за втора православна църква в Разград преди няколко месеца. 

Борисов получи и покана за полагане на основите на новата църква, тя бе повод за втория бисер, роден в този ден.

В замяна премиерът обеща община Разград да получи 5 милиона лева до края на април по проект за градска среда, "за да си оправи центъра".

„Освен тези милиони, които са в болницата, както каза и кметът, Разград е спечелил и проект за градска среда и до края на април най-късно в Разград - още пет милиона за центъра ще дойдат за града, така че обликът ще стане още по-красив. Това мога само да ви кажа – да идвате, да се лекувате, да излизате здрави и да работите. Защото – без работа няма пари. Кой каквото иска да ми приказва, не се ли работи - пари няма. Европейски програми – за радост вече кметовете в България се научиха. За 36 града ще дадем по пет милиона лева само за центровете, по проекти за градска среда. Това веднага променя облика на държавата и градовете, самочувствието на хората. Вчера в Търговище пуснахме ново родилно отделение, много хубаво, пътищата стават все по-добри. Оттук отиваме в Омуртаг, откриваме път за близо 15 милиона лева, който също, както и болницата от 1965 година, а там сигурно от 1964 година не е пипан", коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови