Камера записала атентата срещу Баретата

31 януари 2013 в 14:23 4534 2

Златко Баретата лежи ранен във фоайето на Съдебната палата, преди да бъде откаран в
Златко Баретата лежи ранен във фоайето на Съдебната палата, преди да бъде откаран в "Пирогов". Снимка: Булфото

Камера е заснела атентата срещу Златко Баретата. Това съобщава Дарик като се позовава на източници от разследването.  

На видеото се виждало откъде се произвеждат изстрелите.

Проверка на OFFNews показа, че в входът на Съдебната палата се "охранява" от две камери, разположени от двете страни на палатата върху стълбовете на улични лампи. Първоначално се смяташе, че покушението не е заснето, тъй като от полицията съобщиха, че в района няма камери.

Според източници от разследването атаката срещу Баретата е извършена от професионален килър. Той е бил изправен пред редица трудности при стрелбата като денивелацията между точката на стрелбата и мишената, както и отдалеченото разстояние. Също така той е бил наясно, че Баретата носи бронежилетка, така че той се е целил умишлено в краката, които са добре кръвоснабдени и при нараняване от тях може да изтече много кръв. В същото време килърът е имал много малко време за реакция и е трябвало да различи Баретата измежду гардовете му, като един от тях бил облечен с подобни на мишената дрехи.

Нападението над Баретата е професионално планирано и организирано, като за целта мястото за стрелба е било много добре проучено. Вероятно килърът е идвал няколко пъти на мястото, за да го подготви.

При повторния оглед на сградата разследващите откриха части от оръжието на стрелеца-автомат "Калашников" със заглушител, който обаче е бил разтопен от високата температура. На тавана са открити и гилзи.

Полицията работи по няколко версии, включително и свързани с бизнеса на Баретата, неуредени финансови отношения и личен мотив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!